Novosti

Dveri na Vidovdan posetile Kosovo i Metohiju

Dveri

Dveri na Vidovdan posetile Kosovo i Metohiju

Delegacija Srpskog pokreta Dveri na Vidovdan posetila je Gračanicu i Gazimestan na Kosovu, a potom Prizren, Bogorodicu Ljevišku, Svete Arhangele, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane u Metohiji.


Kako je i dalje Bošku Obradoviću zabranjen ulaz na teritoriju AP KiM od strane separatističkih vlasti u Prištini, delegaciju Dveri činilo je 30 članova predvođenih potpredsednikom Jugoslavom Kiprijanovićem, narodnim poslanikom Marijom Janjušević, članom Predsedništva Miroslavom Drekićem i predsednikom Ženske snage Dveri, Danijelom Perišić.
Svesni izuzetno teške situacije u kojoj se odvija život monaštva, sveštenstva i naših sunarodnika na teritoriji AP Kosovo i Metohija, ličnim prisustvom delegacija Dveri posvedočila je saborno opredeljenje da Kosovo i Metohija ostaje ključna tačka opstanka i postojanja čitavog srpskog naroda.
Sveti car Lazar, sveti mučenici i novomučenici kosovsko-metohijski, Sveti Stefan Dečanski i Sveti srpski arihepiskopi i patrijarsi Pećke Patrijaršije nisu mitovi, već realan izvor i uvir smisla našeg postojanja, kako naroda tako i države.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.