Autorski tekstovi

Dveri Niš: „Nevinost bez zaštite“ ili SNS žene koje su prešle rubikon

Dveri Niš: „Nevinost bez zaštite“ ili SNS žene koje su prešle rubikon

Dok se vozovi sa otrovnim tečnim amonijakom prevrću kraj niških sela, dok drugi vozovi prolaze i dalje neobezbeđenim pružnim prelazima, dok se Izveštaj o trošenju gradskih para u JKP „Gorica“ krije od javnosti , teror vlasti nad građanima Niša se nastavlja.

Sinhronizovana akcija žena SNS juga Srbije pokazala je pravo lice najgore vlasti u istoriji Srbije i moralni sunovrat onih koji su prešli svoj lični Rubikon, sa koga povratka nema. Zloupotrebljavajući na najgori mogući način sve žene kao žrtve ovog režima, ali potpuno u maniru svoje besramne stranke, nekadašnja novinarka a danas visoka funcionerka SNS , gospođa Sotirovski, staje hrabro u „odbranu“ žena sa pijadestala visokomoralnog arbitra i to sa dvostrukim aršinima.


Papagajska sintagma o „linču, silovanju i nasilju“ odnosi se samo na njene političke protivnike, ne razlikujući pri tom Savez za Srbiju , od javnih ličnosti nezadovoljnih katastrofalnim posledicama režima za koji je Sotirovski kupila kartu u jednom pravcu.


Gospođa Sotirovski je sa druge strane puna razumevanja za afektivne izlive nesrećnog zamenika gradonačelnika Banđura, očigledno prihvatajući model postupanja prema ženama koje imaju Bratislav Gašić ili sam Vučić. Prenemaganje sa odštampanim fb stranicama je već poznati manir establišmenta kome se nekadašnja novinarka stavila na raspolaganje, praveći se slepa i gluva na svu eskalaciju primitivizma, bahatosti i ponižavanja žena ali i svih građana Srbije koje stvaraju režimske fabrike laži u vidu Pinka, Informera i svih drugih sredstava javne lobotomizacije Srbije i njenih građana.


Predstavljajući svoju „nevinost bez zaštite“ i žaleći se na uvrede dobijene sa društvenih mreža gospođa Sotirovski priznaje da u rad tužilaštva i pravosuđa više nema poverenja jer je, kako kaže, odustala od zaštite Tužilaštva za visoko tehnološki kriminal. Zaboravlja pri tom da je na poverenju i zaštiti koju je od pravosudnog sistema u prošlosti dobila i izgradila svoj imidž borca protiv korupcije, od koga je kupovinom karte u jednom pravcu za ulazak u SNS, odustala.


Da se radi o korišćenjeu žena kao „topovskog mesa“režima koji se bliži svome kraju i koji sve veću nervozu zbog toga pokazuje , govori i to da su i gospođa Sotirovski ali i ostale SNS promoterke „pristojne Srbije“ u napadima na lidere Saveza za Srbiju ostale gluve za stvarne žrtve života u „pristojnoj Srbiji“ . I gluve su i slepe za vapaj majke četvoro dece iz Jelašnice čiji se muž ubio zbog duga za struju, a koja se obratila za pomoć na protestu na niškom Trgu kralja Milana pred više hiljada građana Niša. Ostale su gluve na štrajkove glađu uzbunjivača u niškim institucijama, na agoniju otpuštenih teško obolelih radnica Jure, na protest majki zbog ponižavajućeg odnosa države, na stotinu žena koje dnevno sa svojim porodicama beže iz pristojne Srbije koju im je stvorio SNS. Vlast koju gospođa Sotirovski legitimiše i personifikuje ponižava neprestano majke, trudnice, porodilje, radnice i sve žene koje itekako dobro znaju kako žive u sistemu kojim vlada nasilje i strah.


Sotirovski, a la Barbara, ulazi na velika vrata u istoriju beščašća vlasti koja je uništila naš grad.


Ovaj model ponašanja razumljiv je od onih koje znaju šta time brane a nadajući se da će zbog podrške režimu koji je upropastio Srbiju i izdao nacionalne interese proći nekažnjeno, kao što su prošli i svi pojedinci, mediji i institucije koji su podržavali prethodne režime.


Dveri će se boriti da to ne bude tako.


Ova vlast mora da ode ali kolaboranti ovog i prethodnih režima koji su upropastili Srbiju moraju konačno da plate cenu izdaje zemlje i nacije.


Dođite danas na Trg kralja Milana u 18 sati.

Da čujete muku žena grada Niša.

Ne sramotite se više.

 


U Nišu, 25.1.2019.god.

GrO Dveri Niš

predsednik GrO i član Predsedništva DVeri

prof. dr Tamara Milenković Kerković

(foto: City radio)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Tamara Milenković-Kerković

Dr Tamara Milenković-Kerković je rođena u Nišu 28.januara 1965.god. gde je nakon završene Gimnazije, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu diplomirala 1990. god. Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru za privredno i međunarodno privredno pravo odbranila je 17. novembra 1996. god. magistarsku tezu pod nazivom „Pravna priroda ugovora o franšizingu“. Doktorsku disertaciju pod nazivom „Pravni aspekti i pravna priroda međunarodnih kontratrgovinskih poslova“ pod mentorstvom prof. dr Mirka Vasiljevića odbranila je cum laude na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2003. godine.


Nakon kraćeg rada u advokaturi (kancelarija „Domazet“ u Nišu) Tamara Milenković-Kerković od 1992.god. radi na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu, gde je nakon svih saradničkih i nastavničkih zvanja maja 2014. god.  izabrana u naučno zvanje redovni profesor za naučnu oblast Trgovinsko pravo. Uža oblast interesovanja i naučnog rada dr Milenković-Kerković su ugovori poslovnog prava i sredstva obezbeđenja plaćanja.


Na stručnim usavršavanjima u inostranstvu boravila je pet puta i dobitnica je brojnih stipendija za postdoktorsko usavršavanje i nagrade, a ostvarila je stručne rezultate u oblasti faktoringa, franšizinga, ženskog preduzetništva, bankarskog prava i pravne zaštite potrošača.


Objavila je preko 100 naučnih radova, tri  udžbenika, jedan prevod stručnog dela iz uže naučne oblasti, i tri monografije. Deset radova i doktorska disertacija prof. Milenković-Kerković su uvršteni u zvaničnu bibliografiju Komisije UN za pravo međunarodne trgovine (UNCITRAL), jedan njen rad se koristi kao uvodni članak za seminar „International Law the Corporation and Globalization“ Instituta za međunarodne studije u Ženevi, jedan članak korišćen prilikom izrade UNCTAD World Investment Report  za 2011.godinu.,


Prof. Milenković-Kerković govori grčki i engleski jezik, uz certifikovane diplome o poznavanju jezika.


Do potpisivanja pristupnice Srpskog pokreta Dveri septembra 2016. god. nikada nije bila član političke partije.


Živi i radi u Nišu i ima jednu kćer.