Novosti

Dveri Novi Sad: Kriminal na Fruškoj gori

Dveri Novi Sad: Kriminal na Fruškoj gori

Nema dana da ne ispliva neka afera u koju su upleteni članovi ili saradnici Srpske napredne stranke, a šok i neverica u društvu samo rastu kako se pred nama odmotavaju sve neverovatnije priče bahatih lokalnih „šerifa“.

Društvene mreže su u proteklih par godina preplavljene dramatičnim snimcima posečene šume na Fruškoj gori, razbacanih stabala po planinarskim stazama, čitavih ledina i obronaka ostavljenih bez i jednog stabla, sa stotinama golih panjeva. Strastveni planinari, sa višedecenijskim pešačkim stažom, koji imaju odličan pregled situacije koliko je dramatična ova nekontrolisana seča drveća, ovaj biser prirode prozvali su „Fruška gola“.

Razmere bahatosti i sumnju na kriminalne radnje uvećala je nedavna izjava Konstantina Plužarevića, pomoćnika direktora u ovom Nacionalnom parku, koji je za TV N1 izjavio da Nacionalnom parku Fruška gora preti ekološka katastrofa jer se, pazite sad, ne seče dovoljno! 

Jedan bivši radnik ovog Nacionalnog parka predao je nedavno medijima dokumentaciju po kojoj je pomenutom Plužareviću, 2016. godine, izrečena mera opomene sa najavom otkaza zbog povrede radnih obaveza, a nakon žalbe Eparhijskog upravnog odbora Eparhije Sremske, tj. primedbi na izvršene radove u šumskom posedu manastira Jazak.

Epilog - poslodavac je Plužareviću izrekao samo opomenu, a nakon izrečene mere je raspoređen na poslove “vodeći referent na gajenju i uređivanju šumskih ekosistema“. Ubrzo, v.d. direktora Radoslav Krunić imenuje ga za Pomoćnika direktora za zaštitu i razvoj. Na toj funkciji je i danas.

Ovim putem pozivamo nadležne institucije da se manje bave zakonskim rešenjima za naplatu naknade za šetnju šumom i udisanje čistog vazduha, a da više porade na sprečavanju očiglednih kriminalnih radnji jedne ekipe koja očigledno misli da zato što su ušuškani duboko u šumi, niko ne vidi šta rade našoj Fruškoj gori.

GrO Dveri Novi Sad
Podeli vest:

Komentari (1)

  1. Ненад Аћимовић

    Дајте бре да што пре нађемо оног Радоман БоЖовића, он је још био мала маца за ове, а ово желимда искористим да се не оде у заборав!

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.