Novosti

Dveri Novi Sad: Zašto nema državnih obeležja na graničnom prelazu Preševo

Dveri Novi Sad: Zašto nema državnih obeležja na graničnom prelazu Preševo

Na graničnom prelazu Preševo nije istaknuta državna zastava, niti na ulazu, niti na na izlazu iz Republike Srbije.

Za razliku od srpske granice, na makedonskoj je istaknuta velika državna zastava Severne Makedonije. Svi oni koji prelaze našu granicu nemaju osećaj u koju državu ulaze, odnosno iz koje izlaze. Naročito je interesantno da na ulazu u Srbiju iz Severne Makedonije prvo što možete zapaziti je veliki broj džamija, što vas može zbuniti u pogledu države u koju ste ušli.

Ukoliko država Srbija nema dovoljno novca za zastave Gradski odbor Dveri u Novom Sadu će pokloniti državi Srbiji dve državne zastave, kako bi ih istakla na graničnom prelazu Preševo, jednu na strani ulaza, a drugu na strani izlaza iz Srbije. Ukoliko, pak, razlog leži u nedostatku hrabrosti, te da vlast ne želi da "izazove i uznemirava" stanovnike preševske doline, podsećanjem u kojoj državi žive  - mi tu već ne možemo pomoći.   
                  
GRO Dveri Novi Sad
Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.