Novosti

Dveri obeležile 20 godina postojanja

Info služba Dveri

Dveri obeležile 20 godina postojanja

Na velikoj svečanosti u prepunoj Kombank dvorani Srpski pokret Dveri obeležio je 20 godina postojanja.

Svečanost su upotpunili govori prijatelja iz Amerike i Rusije, Brajana Brauna, predsednika Svetskog kongresa porodica i Alekseja Komova.
Predsednik političkog saveta Dveri, Vladimir Dimitrijević istakao je da se Dveri ulaskom u politiku nisu predale besmislu našeg politikantstva. “Ko, osim Dveri, na našoj političkoj sceni kaže da je porodica na prvom mestu? Ko brani našeg malog čoveka od ludačkog neoliberalnog kapitalizma, i neda njegovu kuću i okućnicu da mu je otmu lihvari i gulikože? Zar to nisu Dveri?”- smatra Dimitrijević.     
Novu generaciju Dveri predstavili su Jelena Vujanović, direktor Info službe Dveri i Stefan Aksović, predsednik omladine Dveri.
Vujanović je, pominjući termin razumni konzervativizam iznela svoje viđenje Dveri kao jedne savremene konzervativne stranke oslobođene arhaičnih i paranoičnih pogleda na svet. “Stranka koja se bori za jaku porodicu i slobodnog pojedinca u isto vreme. Jaku Porodicu. Jer u društvu postajemo građani, u državi – državljani, a u porodici – ljudi. A mi želimo državu koja podržava i gradi ljude, a ne podanike.”- rekla je ona i dodala da samo slobodni i ostvareni pojedinci mogu da izgrade ekonomski stabilnu i politički suverenu Srbiju kakvu Dveri žele.
Stefan Aksović je istakao da je omladina Srpskog pokreta Dveri danas jedna od nosećih delova naše organizacije. “Najveći broj kvalitetnih mladih ljudi integrisan je i u​ centralne organe pokreta čime šaljemo jasnu poruku da su mladi budućnost, da mladost poštujemo i uvažavamo.” - smatra Aksović.


Predsednik Dveri, Boško Obradović govorio je o tome kako su Dveri nastale od studentskog časopisa, kakav su put prešle i šta su uradile. “Da smo samo sačuvali najvažniju srpsku nacionalnu ideju i od nje napravili savremeni društveno-politički pokret – nije malo.” - smatra on.
Obradović je govorio i o zabludama u vezi Dveri, a to su po njemu da je građansko i nacionalno suprotstavljeno i da su Dveri protiv Evrope. “Naš program su kulturna politika identiteta, srpske integracije, porodica na prvom mestu, socijalna solidarnost i maksimalna netolerancija na kriminal, korupciju i nepravdu, kao i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.”- rekao je predsednik Dveri.


“Ne znam za Dveri, ali znam za ideje Dveri da su budućnost Srbije. Bez moderne konzervativne ideologije koju zastupamo neće biti političkih promena u Srbiji. Kao što ste videli dolazi Mlada Srbija i u Dverima, dolazi smena generacija, dolaze novi mladi oduševljeni ljudi, dolazi budućnost Srbije. Imale su se Dveri rašta i roditi!
Čestitam Vam 20 godina Dveri i završavam Njegoševim stihovima: „Neka bude borba neprestana, neka bude što biti ne može!ˮ


Kako radili - tako nam i Bog pomogao!” zaključio je Obradović.


Pre govora predsednika Dveri prisutni su mogli da vide umetnički performans kojim su prikazane najvažnije scene iz istorije Dveri a koji su izveli članovi omladine Dveri.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.