Autorski tekstovi

Dveri: PKB ne sme da završi u rukama nekog Vučićevog tajkuna

Dveri: PKB ne sme da završi u rukama nekog Vučićevog tajkuna

Srpski pokret Dveri najoštrije osuđuje nameru Vučićeve Vlada da u bescenje proda PKB i da Srbiju ostavi bez jedne od najvrednijih poljoprivrednih parcela i zemljišta na prostoru čitave bivše SFRJ. PKB ne treba prodavati, ovaj dragoceni kombinat ne sme da završi u rukama nekog Vučićevog tajkuna, kriminalca koji hoće da opere novac ovim putem ili njegovih privatnih poslovnih partnera, Arapa, sa kojima već ima uigrane poslovne šeme.

Zahtevamo da se odmah zaustavi rasprodaja vrednog srpskog poljoprivrednog zemljišta. PKB poseduje ogromnu imovinu koja se nalazi nadomak Beograda, a koja u svom sastavu ima i veliki broj atraktivnih građevinskih lokacija. Očigledno je da se radi o ličnom i stranačkom projektu koji je katastrofalan po interese Srbije, a od koga bi korist trebalo da ima samo vrhuška Vučićevog korumpiranog režima.

Danas je poslednji dan otvorenog Javnog poziva za prodaju PKB-a. Ovaj poljoprivredni kombinat u svom vlasništvu ima preko 30.000 hektara poljoprivrednog i građevinskog zemljišta. Pogubno bi bilo za interese naše države da PKB završi u rukama nekog Vučićevog tajkuna ili kriminalca ili neke prijateljsko burazerske fantomske firme sa Dalekog istoka.

Vučićev režim, nastavljajući dosovsku katastrofalnu politiku, rasprodaje sve što je vredno u Srbiji. Sada su ostala još samo javna preduzeća, prirodni resursi, zemlja i voda, a onda ćemo u sopstvenoj zemlji biti robovi nekih kapitalista. Ta pogubna politika koja je u interesu tajkuna, krupnih kapitalista i kriminalaca koji peru novac kupovinom naših vrednih preduzeća, mora hitno da se zaustavi, inače nećemo imati na čemu da gradimo budućnost za našu decu.

PKB se sastoji iz devet gazdinstava, a raspolaže sa preko 30.000 koka nosilja, 9.000 krava, 6.000 svinja. PKB zapošljava oko 2.000 ljudi. O zemljištu od oko 30.000 hektara (23.000 hektara u svojini države i oko 7.500 hektara u svojini društva), koje se nalazi u sastavu PKB korporacije, više ne odlučuje grad Beograd, već Vlada Srbije.

-

Borko Puškić,

Predsedništvo DveriPodeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Borko Puškić

Član Predsedništva Dveri, predsednik Saveta za saobraćaj, infrakstrukturu i građevinarstvo.

Rođen je 24.11.1981. godine u Prijepolju, Raška oblast, nadomak manastira Mileševe. Osnovnu školu pohađao je u rodnom Prijepolju, a Srednju saobraćajnu školu završio u Užicu.

Školovanje je nastavio u Kragujevcu na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija Univerziteta u Kragujevcu, na odseku za drumski saobraćaj, gde je 2006. godine stekao zvanje inženjera za drumski saobraćaj, a 2012. godine nakon završenih specijalističkih studija stiče zvanje strukovnog inženjera saobraćaja-specijalista.


Profesionalno iskustvo

Godine 2007-2008. radio je u AMSS, u poslovnoj jedinici Prijepolja, na poslovima radnika na tehničkom pregledu, dijagnostici, kao i predavača za teoretski deo obuke kandidata za vozače. U toku 2009-2010. radio je u Autocentru-Auto-školi „BIS” u Prijepolju, na poslovima predavača za teoretski deo obuke kandidata za vozače, 2011-2012. radio je u opštinskoj upravi u Prijepolju, kao inspektor za saobraćaj i javne puteve, a 2013. godine radio je u JP „Direkcija za izgradnju” u Prijepolju, na poslovima rukovođenja i kontrole sektora za sanaciju.

Dugi niz godina bavio se profesionalno fudbalom, ponikao je u FK „Polimlje” u Prijepolju, iz koga je 1996. godine zaigrao za selekciju reprezentacije Srbije u pionirsko-kadetskoim kategorijama. Potom je igrao za FK „Sloboda” iz Užica, kao i za FK „GP Zlatibor” iz Užica, da bi u periodu studentskih dana zaigrao za kragujevačkog prvoligaša FK „Radnički”, u kome je okončao profesionalnu karijeru.

Služio je u Vojsci Državne zajednice Srbije i Crne Gore u Kraljevu.

Nije bio član ni jedne političke organizacije.


Angažovanje u Dverima

Od 2005. godine organizovao je niz tribina u gradovima i opštinama na prostoru Raške oblasti, gostovao na televizijskim i radio emisijama, na kojima su se Dveri predstavljale, prisustvovao je saborima srpske omladine, i nastavio saradnju kroz zajedničke akcije sve do ulaska Dveri u politiku, gde je bio jedan od inicijatora da se napravi iskorak u političkom delovanju.

Jedan je od osnivača Srpskog pokreta Dveri. U Dverima je obavljao više funkcija. Bio je član Rukovodstva i član izbornog štaba u periodu 2011-2014, i kandidat za narodnog poslanika na republičkim izborima 2012., 2014. i 2016.

Kao nosilac liste za lokalne izbore 2016. u Prijepolju – izabran je za odbornika u Skupštini opštine Prijepolje.

Bio je član Uprave Rukovodstva, član Prelaznog veća 2015, a 2016. je izabran za predsednika OO Srpskog pokreta Dveri u Prijepolju. U Srpskom pokretu Dveri od 2015. obavlja funkciju člana Predsedništva i predsednik je Saveta za saobraćaj, infrastrukturu i građevinarstvo.

Hrišćanin, oženjen, otac jednog deteta.