Novosti

Dveri podržavaju Apel za odbranu Kosova i Metohije

Mondo / Mario Milojević

Dveri podržavaju Apel za odbranu Kosova i Metohije

Srpski pokret Dveri u potpunosti podržava Apel za odbranu Kosova i Metohije, koji je u Radovićima na Luštici predstavio Mitropolit Crnogorsko-primorski g. Amfilohije.

Ako su se Aleksandar Vučić i Ana Brnabić ponadali da će uplatom od 10 miliona evra iz budžetske rezerve za radove na Hramu Svetog Save u Beogradu zapušiti usta SPC i srpskom narodu po pitanju Kosova i Metohije, prevarili su se.


Svakako da Vlada treba da podržava dovršetak izgradnje hrama Svetog Save na Vračaru, i to ne iz rezerve, nego opredeljivanjem većih redovnih sredstava iz budžeta, ali isto tako i da uloži sve napore da očuva teritoriju Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Sprovođenjem Briselskih sporazuma, čini suprotno.


Dveri ne dele stavove dela medija u Srbiji u stranom vlasništvu, da se pojedini episkopi SPC bave politikom, umesto da budu sveštenici.


Podsećamo javnost, a i predsednika Vučića, da su Srbi pravoslavne veroispovesti, gde se jedinstvo i snaga crpi iz sabornosti, za razliku od Vučićevih tendencija da se Srbiji nametne protestantska individualistička etika, potpuno strana duhu i tradiciji našeg naroda.


Takođe, podsećamo da je Sveti arhijerejski sabor SPC u poslednjih 30 godina, naročito za vreme blaženopočivšeg Patrijarha Pavla, doneo niz zaključaka i stavova po pitanju Kosova i Metohije koji se ni u čemu ne razlikuju od stavova iznetih u Apelu za odbranu Kosova i Metohije. Jedina razlika je što je za poslednjih 30 godina Aleksandar Vučić, došavši na vlast sa pričom o bezuslovnoj odbrani KiM i poništavanju Briselskih sporazuma, otišao najdalje u izdaji srpskih državnih i nacionalnih interesa i za narednu godinu priprema teren za konačni udarac: priznavanje tzv. nezavisnog Kosova.


Za razliku od lažnog unutrašnjeg dijaloga sa ciljem aboliranja veleizdaje Vučićevog režima, Dveri već nekoliko meseci intenzivno sprovode paralelnu kampanju o odbrani Kosova i Metohije u sastavu Srbije, u kojoj učestvuju eminentni stručnjaci i društveni radnici koji su svojim dosadašnjim stavovima i radom pokazali kako se bori za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Među njima su Boško Obradović, akademik Kosta Čavoški, prof. dr Slobodan Samardžić, Milan Stamatović, Dragana Trifković, Dragan Todorović, Slaviša Ristić, Marko Jakšić, Marko Pušica, Zoran Radojičić i mnogi drugi.


Radujemo se da i deo najuglednijih sveštenika SPC izlazi u javnost sa stavom koji se u potpunosti slaže sa stavom za koji se i Dveri zalažu. Uvereni smo da će Apel za odbranu Kosova i Metohije biti podržan od strane Sabora SPC i široko prihvaćen od strane srpskog naroda.Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.