Novosti

Dveri: Poklon

Dveri: Poklon "Jure" je samo kap u moru antidržavne ekonomske politike

Dveri su još 2013. na konferenciji za novinare u Leskovcu ukazale na spregu vladajućih struktura na republičkom i lokalnom nivou sa stranim korporacijama, među kojima je i "Jura", sve u cilju zaštite iznošenja kapitala van zemlje, neplaćanja poreza na dobit u Srbiji i što je najgore, radi držanja zaposlenih u beznadežnom, ropskom položaju, jer nema ni jedne institucije koja ih štiti.

Režim tehničke Vlade nastavlja "evropski" kurs antidržavne ekonomske politike. I dalje nema nikog u državi Srbiji i gradu Leskovcu od državnih organa, poreske uprave, zvaničnih predstavnika vlasti, sindikata, Privredne komore, Ekonomskog saveta Grada, ili onih „koji su ih doveli“ da „stisne petlju“ i da se osim biranim rečima, obrati poslovodstvu Zdravlja – Actavis, Falkea, Jeanci-a, Sonder-dux-a i drugih, te zatraži pojedina pojašnjenja u vezi iskazanog finansijskog rezultata poslovanja tih preduzeća, statusa radnih mesta, broja otpuštenih radnika, uslova rada, promene delatnosti preduzeća, zloupotrebe imovine preduzeća...

Slučaj "Jure" samo je kap u moru antidržavne ekonomske politike. Na primer: u isto vreme kada član Predsedništva Dveri mr Predrag Mitrović dobija tužbu turskog "Džinsija" i dok se vrši pritisak da Mitrović izgubi posao, "Zdravlje" donira 2,5 miliona dinara lokalnoj samoupravi – pod nadzorom gradonačelnika Gorana Cvetanovića za obnovu dečijeg parka, a Jura donira 2 automobila inspekciji Ministarstva rada. Smisao je jasan: uzburkala se javnost, donirajte da ispadnete socijalno odgovorni, a mi ćemo i dalje zataškavati vaše prljave rabote. Kako tad - tako i sad. Ipak i pritisak javnosti i odgovornih političara urodi nekad plodom. Nakon što je "Džinsi" izgubio spor sa mr Predragom Mitrovićem, njihov finansijski bilans se značajno promenio: od višemilionskog gubitaša, postali su profitabilna kompanija u Srbiji koja uredno plaća porez na dobit državi Srbiji.

Takvim primerom bi trebalo da se povedu i ostali strani investitori, koje uzgred budi rečeno, dotira država Srbija, odnosno mi građani, poreski obveznici. Njima pak ne pada na pamet da nama vrate te novce nazad u budžet, već iznose ogroman profit iz zemlje o čemu smo i ranije govorili. Jedino su nemački investitori ostali nedodirljivi. "Falke" d.o.o, pod budnim okom nemačkog ambasadora i uz klimoglave republičkih i lokalnih vlasti, nastavljaju da neometano isisavaju kapital iz fabrike u Leskovcu, uz poslovanje sa gubitkom i izbegavanjem plaćanja poreza na dobit. Gde su tu radnici? Kao i obično na dnu skale, prepušteni sami sebi. Niti rade za novac koliko njihov rad vredi, niti su im uslovi rada iole zadovoljavajući, niti mogu da ostvare bilo kakva prava kada primete da su ugroženi. Dokle će tako biti? Dokle god olovka na izborima zaokružuje stranke koje nas vode u raspadnutu EU koja i dalje nema alternativu, dokle god je mandatar srećan zbog pohvala iz MMF-a, a deo misleće javnosti sklanja glavu u stranu i ne želi da se bavi društvenim odnosima, niti da iskoristi svoje biračko pravo.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.