Novosti

Dveri Subotice: Bojkot izbora za savete mesnih zajednica

Subotica.kom

Dveri Subotice: Bojkot izbora za savete mesnih zajednica

Na raspisane izbore za savete mesnih zajednice na teritoriji grada Subotice kao i na bilo koje druge izbore, Srpski pokret Dveri u Subotici neće izaći, pod ovakvim medijskim i drugim uslovima. Uostalom, to je u skladu i sa odlukom Saveza za Srbiju (čiji smo član) i dela opozicije da se bojkotuju svi izbori pod ovakvim izbornim uslovima, koji su sve drugo samo ne uslovi za poštene i fer izbore. Smatramo da si izbori u sadašnjem trenutku i pod ovakvim uslovima potpuno nelegitimni.

Dveri u Subotici smatraju da se izbori u novonastaloj situaciji trebaju odložiti za vreme posle redovnih lokalnih izbora, a koji bi trebalo da se održe u potpuno u drugačijoj atmosferi, gde bi bili slobodni mediji, sređeni birački spiskovi i sl. Posle tako održanih lokalnih izbora, lokalna vlast bi raspisala izbore za savete mesnih zajednica. Na tako i tada raspisane izbore za savete mesnih zajednice Dveri bi izašle i predstavile se građanima sa svojim programom.


Ono što bi Dveri ponudile dijametralno je suprotno od onoga što sadašnja lokalna vlast nudi. Sadašnja vlast je građanima ponudila oduzimanje prava da odlučuju o svemu u mesnim zajednicama gde žive. U mnogim mesnim zajednicama su ukinuli sekretare i rad u mesnim zajednicama se sveo na par sati nedeljno . Građani nemaju mogućnost da utiču šta će se raditi u njihovim mesnim zajednicama i šta su prioriteti. Uzurpirani su i centralizovani svi radovi i odluke. Građani su svedeni samo na glasačko telo, a njihova prava pogažena.


Dveri se zalažu da se izvrši decentralizacija i racionalizacija zaposlenih u gradskoj upravi, da se usluge uslužnog centra omoguće građanima i po mesnim zajednicama, da se vrate sekretari i redovno radno vreme kancelarija M.Z., da se omogući demokratija građana i da se sami građani pitaju, o svim bitnim odlukama za njihovu M.Z. , preko saveta i zborova u mesnim zajednicama, da odlučuju o prioritetima izvođenja radova u svojim mesnim zajednicama, da se omogući tešnja saradnja mesnih zajednica i svih javnih službi i preduzeća.


 

Izvor: Grad Subotica

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.