Novosti

Dveri traže ostavku Rasima Ljajića

Dveri traže ostavku Rasima Ljajića

Rasim Ljajić treba da podnese ostavku jer krši zakon i lobira za GMO.

Srpski pokret Dveri traži od Rasima Ljajića da podnese ostavku na mesto ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije zbog skandalozne izjave da „jedemo uvozno meso životinja koje su hranjene GMO stočnom hranomˮ. Ovo je javno priznanje ministra da vlast krši Zakon o GMO koji zabranjuje uvoz genetski modifikovanog semena i hrane, odnosno da se ništa ne čini da se stane na put ovoj nezakonitoj trgovini. Večiti ministar Ljajić u istoj izjavi čak predlaže da se ovakvi proizvodi obeleže kako bi građani znali šta kupuju, čime se direktno založio za kršenje zakona i slobodan uvoz hrane koja sadrži GMO. Rasim Ljajić je na taj način postao GMO lobista u Vladi Republike Srbije, koji direktno radi na štetu naše prehrambene bezbednosti, srpske poljoprivrede, zaštite životne sredine i zdravlja građana Srbije.

Dozvolom uvoza GMO semena i hrane u Srbiji zatrovali bismo svoju životnu sredinu i uništili perspektivu Srbije u proizvodnji zdrave, organske hrane. Postali bismo zavisni od stranog GMO semena koji proizvode isključivo velike multinacionalne kompanije, dok bi naša semenska industrija bila ubijena, a zdravlje stanovništva dovedeno u pitanje. Sada je već sasvim jasno da nova Vlada planira da liberalizuje postojeći Zakon o GMO i dozvoli uvoz, proizvodnju i trgovinu GMO semenom i hranom. Ovo je uslov za ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju, što je opet uslov za ulazak Srbije u EU, čime će ovo postati samo još jedan u nizu ucena i pritisaka iz Brisela, a sve na štetu srpske privrede i građana Srbije.

S obzirom da je 127 skupština gradova i opština u Srbiji donelo deklaracije kojima su jednoglasno izrazili da ne žele GMO na svojoj teritoriji – ovo je i osnovno demokratsko pitanje. Rasim Ljajić i Vučićeva Vlada nemaju pravo da odlučuju o ovom pitanju bez narodnog izjašnjavanja. Nikada se u predizbornoj kampanji SNS i njeni sateliti nisu založili za GMO, pa ne mogu ni sada posle izbora da to na silu sprovode mimo volje naroda koji je u apsolutnoj većini protiv GMO. Ako ne verujete – raspišite referendum!  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   ostavka-rasim-ljajic-gmo-FB-2  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.