Novosti

Dveri: Tražimo referendum – „Za ili protiv“ migrantskog centra u Vranju

Dveri: Tražimo referendum – „Za ili protiv“ migrantskog centra u Vranju

Srpski pokret Dveri izuzetno je ponosan na način na koji su se naši građani i naši pripadnici vojske, policije i drugih nadležnih institucija i organizacija, ophodili prema svima onima, koji su zbog ratnih igara SAD-a i njihovih saveznika, došli u situaciju da preko naše zemlje potraže spas u zemljama zapadne Evrope.


Međutim, treba voditi računa o bezbednosti i interesima naših građana, u situaciji kada naše komšije podižu zidove na granicama prema Srbiji, a druge tranzitne zemlje, poput Turske, sve ozbiljnije prete potpunim otvaranjem granica za prolaz migranata.


Iz tog razloga, Dveri se najoštrije protive otvaranju bilo kakvih migrantskih centara u Vranju, poput onog koji je najavljen, i za čije svrhe se renovira motel Vranje.


Smatramo da u trenutku kada susedna Makedonija pod pritiskom albanskih političara najavljuje tužbu za genocid protiv Srbije, a koalicioni partneri Aleksandra Vučića u tzv. vladi Kosova, najavljuju formiranje vojske Kosova, otvaranje migrantskih centara na jugu Srbije predstavlja dodatni rizik za sigurnost građana na ovom području. Posebno, ako uzmemo u obzir da vlada Srbije nema jasan stav o tome koliko se maksimalno migranti, koji inače ni ne žele da ostanu u Srbiji, smeju zadržati na našoj teritoriji.


Gradska organizacija Dveri u Vranju još jednom ukazuje na činjenicu da se lokalni vlastodršci iz redova SNS-a ne pitaju ništa kada je reč o vitalnim odlukama za naš grad, i da bi oni bez problema odobrili i odlaganje nuklearnog otpada na deponiji Meteris, kada bi dobili takvo naređenje iz Surdulice ili Beograda. Ako na to dodamo i njihovu sklonost prema korupciji i verovatnu nameru da pojedinci iz svega izvuku ličnu materijalnu korist, smatramo da se na njihov sud o tome šta ugrožava bezbednost građana Vranja a šta ne, ne možemo osloniti.


Zbog toga tražimo da odluku o ovom pitanju donesu građani Vranja na lokalnom referendumu. Uvereni smo da će i svi oni koji su iz nekog interesa, straha, ili vere u lažna obećanja, dali svoj glas SNS-u ili SPS-u, ipak dobro razmisliti kad je u pitanju direktno ugrožavanje bezbednosti njih i njihove dece. Ukoliko je ovo sve proizvod paranoje i ksenofobičnosti jedne političke stranke, neka rezultat tog referenduma to potvrdi ili demantuje.


U tu svrhu, Gradska organizacija Dveri u Vranju pokrenula je peticiju za sazivanje referenduma za ili protiv osnivanja centra za migrante na teritoriji grada Vranja. Trenutak u kome živimo zahteva od svih političkih aktera maksimalnu odgovornost. Ravnodušnost vlastodržaca po ovom pitanju može biti pogubna za Vranje i čitav jug Srbije, iz tog razloga pravo na grešku ne sme da postoji.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest: