Novosti

Dveri u Prokuplju se spremaju za šetnju, podržavaju protest policajaca

Dveri u Prokuplju se spremaju za šetnju, podržavaju protest policajaca

Članove i simpatizere Dveri u Prokuplju je posetila narodni poslanik Marija Janjušević, koju su domaćini informisali o ključnim problemima i aktuelnim dešavanjima u lokalnoj sredini.

Marija Janjušević je informisana da je neposredno pred Novu godinu predsednik sindikata u Prokuplju svirepo pretučen od strane lokalnih SNS siledžija, da gradom praktično upravljaju dvojica finansijera Srpske napredne stranke i da su građani u strahu od njihove odmazde. Zbog šikaniranja u policiji, petog januara se nastavljaju  protesti policajaca u Prokuplju,  koji su mahom žrtve nezakonite preraspodele radnih mesta, tako da će neki putovati na svoje radno mesto i do 70km od svog doma. Marija Janjušević je izrazila javnu podršku ovim protestima u ime Srpskog pokreta Dveri.  


Pored policajaca, aktivnih članova sindikata, na udaru je i najvitalniji deo stanovništa – studenti. Deca rudara koji su nesrećno preminuli u rudarskom oknu RMK „Soko“ odnedavno više ne primaju stipendije koje su im isplaćivane posredstvom „Fonda 10.mart 1974.“ koji je kasnije preimenovan u fondaciju. Porodicama nesrećnih rudara najpre je uskraćena redovna pomoć u mrkom uglju, a sada su obustavljene i isplate. Molbe za pomoć, upućene poslanici SNS Dragani Kostić ostale su bez kakvog odgovora i oštećeni studenti će pravdu morati da traže na sudu.


Kuršumlija je prvo mesto na jugu na koje su se prelili protesti iz Beograda, a dalje širenje nezadovoljstva je logična i neminovna posledica katastrofalne vladavine SNS i Aleksandra Vučića. Izvesno je da će građani Prokuplja i okoline sa opozicijom izaći na ulice i pridružiti se nezadovoljnim građanima, koji već mesec dana mirnim protestnim šetnjama u Beogradu iskazuju bunt protiv terora SNS. Protesti se očekuju i u Nišu i širom Srbije.OO Dveri Prokuplje


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.