Novosti

Dveri: U toku je Vučićev mandatarski puč

Dveri: U toku je Vučićev mandatarski puč

Ono što Aleksandar Vučić, mandatar za sastavljanje nove Vlade Republike Srbije, trenutno radi najpreciznije se može okarakterisati kao ponižavanje građana Srbije, urušavanje državnih institucija i svojevrsni mandatarski politički puč.

Vlada Republike Srbije je već pola godine u ostavci i funkcioniše u tehničkom mandatu. To niti je normalno niti je dobro za državu Srbiju. Prosto je neverovatno da neko ko je osvojio više od 50% glasova na izborima već tri meseca ne može da sastavi novu Vladu? Aleksandar Vučić nije ni predsednik Vlade ni premijer, kako ga mediji nazivaju, već samo mandatar za sastav nove Vlade. Besmisleno je da mandatar za sastav nove Vlade svaki dan drži konferencije za medije. Nenormalno je da ima vremena da ceo dan prima građane, a nije uspeo ni Vladu da formira.

Posebno je besmisleno da se ukidaju sve druge državne institucije i da svu vlast preuzima novi centar političke moći u Srbiji – mandatar za sastav nove Vlade. Ne postoji nijedan mandatar za sastav nove Vlade na svetu koji prima građane, potpisuje istorijska pomirenja, svaki dan drži konferencije za medije, otvara fabrike, predstavlja zemlju u svetu i glumi izabranog predsednika Vlade.

Postavlja se pitanje zašto Vučić govori na sve društvene teme i drži konferencije za medije u vezi sa svim državnim pitanjima? Zašto, npr. o našim novim sugrađanima iz Gvantanama informacije nije dao ministar pravde u tehničkom mandatu? Zašto o novim problemima u vezi sa migrantskom krizom nas nije izvestio ministar policije u tehničkom mandatu? Zašto nam „nove ekonomske uspehe vlastiˮ ne saopšti ministar finansija u tehničkom mandatu? Zašto nas o pregovorima o pristupanju EU ne informiše ministar spoljnih poslova? Imamo li mi bilo kog drugog ministra, političara, državnog funkcionera izuzev Aleksandra Vučića? Kada se uzme u obzir da je Aleksandar Vučić na čelu Biroa za koordinaciju svim službama bezbednosti u Srbiji – sve ovo postaje do te mere nedemokratski politički poredak, da se postavlja pitanje da li je Vučić izvršio svojevrsni mandatarski puč? Da li treba pozvati građane da izađu na ulice i spreče ovog pučistu da uzurpira svu vlast i moć u svojim rukama?

Ono što će Srpski pokret Dveri svakako uraditi jeste predlog izmena i dopuna izbornog zakonodavstva koji će maksimalno smanjiti rokove za formiranje Vlade, koji ne smeju nikako biti duži od 30 dana od formiranja novog saziva Narodne skupštine.  

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri   vucicev-mandatorski-puc-2016-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.