Novosti

Dveri: Zločin na Novom Beogradu posledica odsustva porodične politike

Dveri: Zločin na Novom Beogradu posledica odsustva porodične politike

Srpski pokret Dveri izražava svoje najdublje žaljenje zbog svirepog ubistva majke pred sopstvenom decom, koje je moglo i moralo biti sprečeno adekvatnom i profesionalnom reakcijom.

Tražimo da se deci ukaže najbolja moguća zaštita i pomoć, a Dveri su spremne da daju i lični doprinos.

 

Insistiramo da se utvrdi odgovornost ovog zločina, koje je definitivno posledica katastrofalnog sistema u kojem živimo i potpunog odsustva porodične politike, koja bi morala da deluje kao zaštitni stub.


Tražimo od nadležnog ministarstva da obezbedi primenu važećih zakona, a da se bezbednost  porodice u svakom smislu postavi kao prioritet države i društva. 


Dugogodišnja negativna selekcija i neprofesionalizam u najvažnijim državnim institucijama nažalost sada pokazuju kakve posledice građani Srbije mogu da očekuju ukoliko se hitno ne izvrši smena, i na najodgovornija mesta dođu ljudi od znanja i ntegriteta.

 

Kada institucija braka i porodice kao zajednice muškarca i žene (kako Ustav Srbije i nalaže) dobije podršku države, a majka bude priznata i uvažavana kao svetinja u našem društvu, zakoni će biti poštovani, a deca i roditelji bezbedni.Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Podeli vest: