Novosti

Epiteti iz režimske kuhinje

Epiteti iz režimske kuhinje

Tekst LSV u listu Danas samo potvrđuje ono o čemu je predsednik Dveri govorio - oni se javljaju samo kada treba blatiti druge iz opozicije, a nema ih nikada kada treba oštro osuditi ono što radi vlast. Time nam svesno ili nesvesno daju za pravo da ih ne smatramo iskrenom opozicijom.

Ljotićevac, nasilnik i fašista - to su svi oni epiteti nastali u režimskoj kuhinji sa namerom da diskredituju nekoga ko se pre svega zalaže za zaštitu i prosperitet svih porodica u Srbiji, a onda i za zaštitu suvereniteta i identiteta bez potrebe za diskriminacijom i nasiljem nad bilo kim.


Ako su nekome problem moderne konzervativne stranke, nije li to fašizam svoje vrste u kom je svako drugačije mišljenje označeno kao nepoželjno?


Vizija Dveri i jeste moderna Srbija, ali ako je nečija vizija moderne Srbije Srbija bez AP Vojvodine i AP Kosova - da, mi jesmo protiv takve vizije i uvek ćemo biti. Modernu Srbiju vidimo kao suverenu i teritorijalno celovitu državu koja ima dobre odnose sa svim stranama u međunarodnim odnosima, ali koja štiti svoje interese i ne pristaje na kompromise po svaku cenu. Kao državu kojoj trgovinski odnosi služe za jačanje sopstvene ekonomije, a ne za prodavanje državnih resursa strancima u bescenje i bogaćenje pojedinaca. 


Ako pod „evropskom Srbijom“ LSV podrazumeva Srbiju koja zatvara ruski humanitarni centar u Nišu (što je Čanak tražio) i odricanje od saradnje sa Rusijom i Srbiju koja ide u EU bez obzira na sopstvene interese onda nismo za takvu evropsku Srbiju. Ako je nečija vizija evropskog i modernog ono što Srbima radi Milo Đukanović u Crnoj Gori, a podsećamo da je Čanak ove godine izjavio da je Đukanović „kao čovek neuporedivo ogromnog političkog iskustva na prostorima ne samo Balkana, beskonačno dragocen sagovornik i saborac na rešenju kosovskog pitanja“ i da „halabuku oko navodne ugroženosti Srba u CG stvara SPC“ onda jesmo protiv takvog tumačenja modernog i evropskog.


Vizija Dveri jeste evropska Srbija - Srbija koja u kulturološkom i vrednosnom smislu svakako već spada u red evropskih zemalja, koja se brine za svoj identitet i kulturno nasleđe, koja je otvorena za saradnju, koja jača svoju ekonomiju, koja se kao matica brine za sve Srbe u regionu i rasejanju, i koja štiti prava i pruža jednake mogućnosti za normalan život svim građanima Srbije bez obzira na nacionalnost.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Komentari (2)

  1. još nisam smislio ime

    Neko vreme nisam ulazio na vaš sajt, drago mi je što vidim da je uvedena mogućnost komentarisanja objava, toga ranije nije bilo.Pravi način da se dodatno približite biračima i simpatizerima.Pozdravljam potez, samo toliko za sada :)

    Odgovori
  2. Miroslav Todorcevic

    Za predsedničke izbore čanku potpise skupljao ljajić u sandžaku,,ahhhhaaa

    Odgovori

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.