Novosti

Glas naroda da urazumi odgovorne u Rukometnom savezu Srbije

Glas naroda da urazumi odgovorne u Rukometnom savezu Srbije

Ako reprezentativni sport nije u funkciji zaštite državnih interesa, onda i nije reprezentativni sport.

Dveri pozdravljaju najavu odluke da se otkaže rukometni turnir za juniorke u Kragujevcu, koji je trebalo da se održi od 23-25. marta sa učešćem reprezentacije takozvane države Kosovo.


Pozivamo javnost da budno prati sva dešavanja, kako bismo nastavili sa nenasilnim, ali odlučnim aktivnostima na sprečavanju održavanja antiustavnih i antidržavnih manifestacija na teritoriji naše države.


Ukoliko u Rukometnom savezu Srbije zaista planiraju da se ovako sramno zamišljen sportski događaj samo odloži i ipak održi u Kovilovu kraj Beograda ili ma gde na teritoriji Srbije, a kako izveštava kragujevački portal www.infokg.rs, sasvim sigurno će se ponovo suočiti sa odlučnim otporom građana i svih organizacija koje se zalažu za očuvanje državnog suvereniteta u južnoj srpskoj pokrajini.


Dveri najoštrije osuđuju zloupotrebu dece i sporta u političko-propagandne svrhe pod patronatom evropskih sportskih saveza, a što je bilo svojstveno tridesetim godinama 20.veka i ne sme više nikada i nikome ponoviti. Zahvaljujemo Rukometnom savezu Vojvodine i svim organizacijama i građanima koji su svojim aktivnostima doprineli ovoj maloj, ali za srpski narod neprocenjivo značajnoj borbi.


Takođe, apelujemo na sve medije da nikada i ni po koju cenu ne odustaju od prefiksa ”kvazidržava”, kada izveštavaju o privremenim prištinskim institucijama na Kosovu i Metohiji i na taj način daju doprinos sprečavanju otimanja 15% srpske teritorije. Ovih dana i nedelja Kosovo i Metohija doživljavaju presudne istorijske trenutke, na koje nijedan građanin Srbije i Srbin iz rasejanja ne bi smeo da ostane ravnodušan i neaktivan.


Podsećamo da je vlast u Srbiji ovim aktom saučesnik u još jednom nizu antiustavnih poteza koji vode ka priznavanju tzv. nezavisnog Kosova pristankom da se na teritoriji Republike Srbije održavaju mečevi bez nacionalnih obeležja zemalja koje imaju stolicu u UN i jedne samoproglašene, terorističke tvorevine koja je okupirala 15% teritorije ni manje ni više nego zemlje domaćina kvalifikacionih mečeva.


Ministar Udovičić i predsednik UO RSS Božidar Đurković direktno su prekršili član 7. Ustava i Zakon o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije i zbog toga tražimo njihove momentalne ostavke i reviziju odluke RSS o saglasnosti za održavanje ovih kvalifikacionih mečeva na teritoriji Republike Srbije.


Ako reprezentativni sport nije u funkciji zaštite državnih interesa, onda i nije reprezentativni sport.


 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.