Novosti

Gradonačelnik nastavlja rasprodaju imovine Čačka

Glas zapadne Srbije

Gradonačelnik nastavlja rasprodaju imovine Čačka

Na jučerašnjoj sednici skupštine grada posvećenoj raspravi o budžetu grada za 2019. godinu, odbornička grupa Dveri je zaključila sledeće:

  1. U budžetu nema predviđenih zapošljavanja 1000 ljudi.

Iznos sredstava koji se dobija iz poreza na zarade, kao najveće i najznačajnije budžetske stavke na strani prihoda, stagnira već 6 godina i suštinski se smanjuje i u 2019. godini.


Zato smatramo da statistika povećanja broja zaposlenih u Čačku je još jedna laž SNS-a i pokušaj prevare građana Čačka.


  1. Dozvoljeno je gradonačelniku da može da poveća budžetski deficit, odnosno da može da dodatno zaduži grad Čačak, izvan zakonski predviđenih 10%, gde bi ta zaduženja vraćale sledeće generacije Čačana, a posredno i da nas uvedu u dužničko ropstvo.


Smatramo da ovako neodgovoran odnos vlasti i gradonačelnika će dodatno urušiti ekonomksi sistem u Čačku i naterati još veći broj ljudi da pobegne iz Čačka.


  1. Nastavlja se rasprodaja imovine grada Čačka, u iznosu od oko 1 milion evra, po nepoznatim kriterijumima.


Ova gradska vlast na čelu sa Milunom Todorovićem je uradila nešto što niko nije. Oni su samo u 2018. godini rasprodali i raskrčmili 6 miliona evra vredne imovine grada Čačka, a u 2019. planiraju još dodatnih 1 milion evra. Gradonačelnik na to je imao samo nemušti odgovor da to radi neka „komisija“, koju je naravno on osnovao.


I dok svi gradovi u svetu se trude da imaju što veći iznos imovine, kako bi omogućili normalan i nesmetan razvoj tih gradova, Čačak lako rasprodaje svoju imovinu i polako ostaje bez mogućnosti da se razvija u budućnosti.


Odbornička grupa Dveri zaključuje da je budžet neodgovoran, potrošački, rasipnički i tajkunski. Naime, njegovom realizacijom korist imaju samo mala grupa vlasnika krupnog kapitala u Čačku, koja koristi resurse grada u svoju ličnu korist, a da ostali građani nemaju pri tome nikakvu korist ili interes.


Odbornička grupa Dveri ukazuje na vreme na svu pogubnost ove vlasti SNS-a i planiramo da organizujemo izložbu lažnih obećanja Miluna Todorovića. Stoga pozivamo građane da nam se pridruže i pomognu u zaustavljanju propasti Čačka.

 


GrO Dveri Čačak


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.