Autorski tekstovi

Grlite svoju decu, stalno ih grlite

Grlite svoju decu, stalno ih grlite

Detinci, Materice, Oci, Božić... jedan za drugim idu porodični praznici u Srbiji, zemlji uništenih i nesrećnih porodica.

Nekada su u našoj zemlji sve porodice bile slične, kao što kaže Tolstoj - Sve srećne porodice liče jedna na drugu… a danas su potpuno različite, jer nesreća dolazi u mnogo oblika.
Roditelji su se pretvorili u mašine koje rade od jutra do mraka upinjući se da potroše što manje "goriva" da bi deci pružili kakav-takav privid normalnog života. Deca su za to vreme sama kod kuće, uz čudan obrazovni program koji im govori da je u redu biti gramziv, nasilan, promiskuitetan, lažljiv, da je bitno ono što imaju na sebi, a ne u sebi. Jedino što se u tim programima povezuje sa porodicom je nasilje.


Ne toplina, ne ljubav, ne poštovanje, već nasilje. I što više pričaju o nasilju nasilja je sve više. Kao da vatru gase benzinom - nikada više samoubistava, ubistava, fizičkog maltretiranja koje se prenosi u školske učionice. Onda na scenu stupaju socijalne službe, koje rešenje vide ne u psihološkoj i materijalnoj pomoći porodicama (kao što Igo u "Jadnicima" kaže - Beda je izvor svog zla), već u drakonskim kaznama koje za cilj imaju rasturanje porodica, smeštanje dece u hraniteljske domove, a zatim njihovo odvođenje iz zemlje - gde, kod koga i zašto, ne znamo.


Jedna čuvena aktivistkinja LGBT pokreta u svetu je otvoreno izjavila da je njihov cilj rušenje porodice kao zastarelog modela - roditelji plus deca i stvaranje novih zajednica od "rodova" koje će činiti hetero, homo, bi, trans punoletne i maloletne osobe koje će slobodno izražavati svoje seksualne i ostale slobode u okviru te "zajednice".
To po mom mišljenju nije vizija evropske,  moderne Srbije, već apokaliptičnog, nemoralnog, bolesnog društva lišenog ljudskog i nacionalnog dostojanstva.

Sledi nam ne borba , već rat za očuvanje onog što nas je kao naciju sačuvalo tokom istorije - rat za spas naših porodica.
Zato, naoružajmo se ljubavlju. Znam da mnogi poput mene provode besane noći u razmišljanju kako deci priuštiti najosnovnije. Radimo po ceo dan, vraćamo se uveče psihički i fizički iscrpljeni.


Neka naša vrata budu brana svom ludilu i užasu, neka naši domovi budu tvrđave čije zidine osvajači neće moći da pređu.
Grlite svoju decu, stalno ih grlite, iako nemate novca za praznične darove, iako sve u vama plače, grlite ih i dajte im ono najvrednije što imate – ljubav, koja će biti njihov štit i njihov mač u borbi protiv nemani koja hara našom zemljom.Aleksandra Ćurčić

Ženska snaga Dveri / Savet za porodicu


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Aleksandra Ćurčić