Autorski tekstovi

Idiotluci režimskih medija  – panični strah od koalicije Dveri i Dosta je bilo (2.deo)

Idiotluci režimskih medija – panični strah od koalicije Dveri i Dosta je bilo (2.deo)

Sada je već jasno da će, nakon pada ovog režima sa vlasti, metodologija obmanjivanja javnosti i zaluđivanja građana od strane SNS-a, Informera i Pinka biti ozbiljan predmet izučavanja na svim fakultetima političkih nauka, komunikologije i žurnalistike u Srbiji.

Objavljivanje saradnje Srpskog pokreta Dveri i Dosta je bilo postala je glavna vest na samom početku kampanje za beogradske izbore.


Takva reakcija može biti razumljiva ako uzmemo u obzir da je zdravorazumski dogovor dve civilizovane političke organizacije novost u društvu poput našeg, u kome je dijalog misaona imenica, a drugačije mišljenje povod za linč i otvorena pisma režimlija na ružičastim televizijama.


Za kreatore političkog života u Srbiji, spoljne i unutrašnje, nije moglo da bude pojmljivo da jedna nacionalna i jedna građanska opcija mogu da sednu za isti sto i dogovore se oko prioriteta i onoga što je goruće za ljude u Beogradu, a da razlike koje nemaju nikakve veze sa lokalnim izborima budu ostavljene po strani.


Dakle, za srpsko društvo u budućnosti je od ogromnog značaja postojanje političkih činilaca koji umeju da trezveno donose odluke, u skladu sa svojim principima bavljenja politikom.


Sve navedeno se ne uklapa u sistem koji stvara rovove, rasprave, bljuvotine i podele.


Zato je mobilisana čitava režimska mašinerija kako bi umanjila uticaj saradnje antisistemskih opcija, čija koalicija ozbiljno kvari zamisli kreatora domaće političke scene.


Zar nije čudno to što režimske medije nikada nije zanimalo mišljenje akademika Koste Čavoškog o ustavnosti Briselskih sporazuma ili mišljenje prof. dr Aleksandra Lipkovskog o stanju u srpskoj prosveti?


Zar je normalno da stavovi prof. dr Mila Lompara o očuvanju srpske kulture i borba protiv „duha samoporicanja“ nikada nisu bili zanimljivi masovnim medijima?


A najedanput interna prepiska uvaženih članova Političkog saveta Dveri postaje glavna tema u državi.


Danima se pakuje slika raspada Dveri, pucanja po šavovima, stizanja hilandarskih kletvi, odlaska Srđana Noga, koji, gle čuda, daje izjavu za medije pred predaju izborne liste u Beogradu... Ne zna se šta je besmislenije, čitati idiotluke režimskih medija ili na njih davati bilo kakav komentar.


Nažalost, u današnjoj nenormalnoj Srbiji, sve je ovo normalno. Dokle će to trajati ostaje da se vidi, ali umnogome zavisi od dela srpske populacije u čije ruke ne dolazi Informer i pred čije oči ne izlazi Pink .


Beogradski izbori su dobra prilika da se ne dozvoli da mnogo vode protekne Savom i Dunavom do promena bez kojih nema preporoda našeg društa i suzbijanja medijskog treša.


Ta promena mora da bude suštinska, a ne kozmetička, ta promena mora da znači da su ovi otišli, a da se oni nisu vratili!


 

Dragan Dželetović

Član Izvršnog odbora Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Dragan Dželetović