Autorski tekstovi

Ivan Kostić: Dverjani moraju imati kodeks ljudskosti

Ivan Kostić: Dverjani moraju imati kodeks ljudskosti

Suviše važan zadatak smo sebi postavili da bi sada pljuvali na desetak godina svojih života.

Promena celokupnog shvatanja politike i političkog sistema, vraćanje morala i Svetosavlja u politiku, stavljanje porodice i porodičnih vrednosti  kao svoj glavni program, i još mnogo tema od fundamentalnog značaja za biološki i duhovni opstanak srpskog naroda, Dveri i dverjani su stavili kao svoje primarne razloge za bavljenje politikom. I ne samo što je to stavljeno na papir nego već 7 godina mi o tome govorimo na tribinama, na ulici u razgovoru sa našim narodom, sa crkvenim velikodostojnicima, sa našom decom.


I šta se onda dešava, neko me uvredi, ne uvaži moj stav, ne ispadne onako kako moje VELIKO JA hoće i onda krenem da se bunim, prvo u sebi i pred drugima a onda krećem da rušim i što je najgore od svega, na kraju odlučujem da izdajem one sa kojima sam spavao, hranio se, tabanao po Srbiji.


Apsolutno sve mogu da razumem, i da se ljudi premore, i da se finansijski i fizički potroše i da pomislimo da smo zapostavljeni i da se naš rad ne ceni dovoljno. Sve je to sigurno tako i još mnogo više od toga. Politika jednostavno troši i melje ljude i ljudske vrline!


Međutim, izdaja svojih prijatelja sa kojima si se borio, vređanje onih koji su mnogo više radili, ali ne samo radili, nego i žrtvovali se u ovoj zajedničkoj borbi, me podseća na turčenje jednog brata samo zato što drugi brat ima bolje stado, imanje i što te je uvredio zbog neke sitnice. Gubiš nešto veliko i večno, zarad kratkog prolaznog ćara!


Ljudski je povući se u stranu, progutati svoju srdžbu, napraviti nešto svoje i bolje,baviti se nekim drugim stvarima u životu, ali nemoj rušiti i pljuvati po onome što smo svi zajedno gradili godinama! Ostani ČOVEK do kraja!


Dverjani se moraju razlikovati od drugih političara, ne po političkoj veštini, boljem rezultatu na izborima od svojih protivnika, nadgornjavanjima u Skupštini i drugim pseudovrednostima koje se danas najviše cene u životu ostrašćenih političara, nego samo po jednoj stvari - LjUDSKOSTI. Ako u tome uspemo i budemo u tome raličiti od svih onih koji su vodili Srbiju u proteklih 30 godina, budućnost mora biti naša i mi smo svoju misiju ispunili!


 

Ivan Kostić, narodni poslanik Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Ivan Kostić

Rođen 15.09.1975. godine u Vrbasu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Ekonomski fakultet u Subotici upisao 1994, zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 2002. godine. Postdiplomske-magistarske studije upisao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, smer Agroekonomija, 2003. godine, zvanje magistra poljoprivrednih nauka stekao 2014. godine. Od septembra 2002. do juna 2003. godine odslužio redovni vojni rok u Gornjem Milanovcu i Beogradu.

Svoj radni vek započeo 2003. godine u Pekarskoj industriji Trivit-Pek, gde je obavljao dužnost rukovodioca prodaje i nabavke. Godine 2006. zaposlio se u Industriji ulja Vital iz Vrbasa, gde je do 2008. godine radio na mestu menadžera prodaje. Od 2008. godine do danas bavi se privatnim poslom u svojoj firmi.

Od 1999. godine je predsednik Bratstva pravoslavne omladine Svetog Arhiđakona Stefana u Bačkom Petrovom Selu, koje je brojalo 500 članova.

Član Upravnog odbora Zadužbine oca Krunića u Bačkom Petrovom Selu.

Poklonik Groba Gospodnjeg u Jerusalimu 1997. i 2008. godine.

Član Srpsko-ruskog društva ROD iz Vrbasa i saradnik sa mnogim ruskim organizacijama.

Učestvovao je na Sverusijskom Forumu Seliger 2012. i 2014. godine gde je imao priliku da se upozna i razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Aktivno se bavio fudbalom do svoje 19. godine u FK Vrbas.

Oženjen sa Draganom, ima tri sina Konstantina, Georgija i Jovana.

Nije bio član ni jedne političke organizacije.


Angažovanje u Dverima

Od 2002. godine je aktivno uključen u rad ove organizacije. Učesnik svih Sabora srpske omladine od 2003, i svih većih aktivnosti (tribina, Porodičnih šetnji…) koje su organizovale Dveri.

Od početka političkog delovanja Dveri je aktivan. Bio je nosilac liste Pokreta Dveri na pokrajinskim izborima 2012. godine. Na republičkim izborima 2012. godine bio je na 14. mestu republičke liste kandidata za narodne poslanike. Na republičkim izborima 2014. godine bio je na 10. mestu.

Od početka delovanja Dveri na prostoru severne Srbije (Vojvodine) bio je koordinator za tu oblast.

U periodu 2013-2015. bio je član najvišeg organa Starešinstva.

Septembra 2015. godine izabran je za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predsednik je Saveta za saradnju sa Srbima u okruženju.