Novosti

Ivan Kostić: Hrvatska ponižava Srbe u Hrvatskoj na svakom mestu, a Srbija ništa ne preduzima

Ivan Kostić: Hrvatska ponižava Srbe u Hrvatskoj na svakom mestu, a Srbija ništa ne preduzima

Šta još treba da se desi da Vlada Republike Srbije nešto konkretno uradi po pitanju stalnih problema u odnosima sa Hrvatskom, a u cilju zaštite svojih sunarodnika koji su svakim danom izloženi neviđenim pritiscima u državi koja je član EU?

Prebijanje srpske omladine, veličanje ustaštva na kulturnim manifestacijama, prekrajanje i falsifikovanje istorije od strane najviših državnika Hrvatske, nepoštovanje evropskog zakonodavstva po pitanju poštovanja nacionalnih manjina, kao i nagomilani problemi proistekli iz genocida nad Srbima u Krajini devedesetih godina 20. veka, su jedan od najozbiljnijih političkih problema koje vlast u Srbiji danas mora pod hitno rešavati.


Međunarodne institucije iz Evropske unije su se pokazale apsolutno nezainteresovane da zaštite srpski narod i srpske interese u Hrvatskoj, iako  pred njihovim očima oživljava neofašizam i neonacizam u srcu Evrope.


Mnogo je otvorenih pitanja u odnosima sa Hrvatskom na koje državno rukovodstvo Srbije ne daje nikakav odgovor i rešenje , dok Hrvati u Srbiji i pored svih privilegija koje imaju, non-stop kritikuju državu Srbiju i njene institucije.


Neophodno je da Vlada Republike Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova pod hitno naprave strategiju po pitanju odnosa sa Hrvatskom i da o tome upoznaju međunarodnu zajednicu kako bi Srbi u Hrvatskoj mogli da žive normalno i bez straha.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.