Novosti

Ivan Kostić: Ministar Nedimović opet obmanjuje građane po pitanju GMO i bezbednosti hrane

Info služba Dveri

Ivan Kostić: Ministar Nedimović opet obmanjuje građane po pitanju GMO i bezbednosti hrane

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izbegava da odgovori na već postavljena konkretna pitanja upućena njemu, zašto je izbacio termin GMO iz Zakona o bezbednosti hrane, i zašto je razvlastio i ukinuo nadležnosti državnoj Direkciji za nacionalne referentne laboratorije.

Ministar poljoprivrede ponovo obmanjuje građane i stručnu javnost, time što skriva odgovore na suštinske probleme novih izmena zakona koji se tiču prehrambene bezbednosti stanovništva.


Zašto ministar ne odgovori na konkretna pitanja koja su mu postavili poslanici u Skupštini Srbije, a koja se tiču izbacivanja termina genetski modifikovanih organizama iz četiri člana Zakona o bezbednosti hrane i uvođenja sumnjivog i nedovoljno objašnjenog pojma Nove hrane. Šta je to Nova hrana? Stručna javnost zna da se pripremaju izmene Zakona o GMO i da će Srbija opet sve uraditi ono što im narede EU i Svetska trgovinska organizacija oličena u lobiju multinacionalnih kompanija, bez obzira što će to biti na štetu naših građana, domaćih preduzeća za semensku proizvodnju i kompletne domaće ekonomije!


Takođe, ministar Nedimović ne odgovara zašto je razvlastio državnu Direkciju za nacionalne referentne laboratorije i novim izmenama zakona posao prepustio privatnim i stranim referentnim laboratorijama. On i pored toga što Direkcija već 7 godina ne uspeva da opravda sve pare koje su korumpirani političari preko nje oprali i koja i danas ne funkcioniše u punom kapacitetu, saopštava da će ona u aprilu i maju ove godine početi opet da radi na profesionalnom nivou?!


Zbog konstantnog obmanjivanja javnosti po pitanju izmena i dopuna zakona koji se tiču bezbednosti hrane, Dveri traže ostavku Ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i formiranje skupštinskog anketnog odbora koji će ispitati rad i malverzacije u Direkciji za nacionalne referentne laboratorije u Batajnici, koja je slika i prilika nesposobnosti i korupcije sadašnje vlasti i njihovi SNS partijskih kadrova.Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.