Novosti

Ivan Kostić: Odgovor Marku Đuriću - Mitropolit Amfilohije je u pravu jer Vučić i rečima i delima izdaje Kosovo i Metohiju

foto: N. Đurić / KiM.gov.rs

Ivan Kostić: Odgovor Marku Đuriću - Mitropolit Amfilohije je u pravu jer Vučić i rečima i delima izdaje Kosovo i Metohiju

Čemu tolika ljutnja i bes gospodine Đuriću kada Vaš šef još od potpisivanja Briselskog sporazuma 2013. godine radi sve suprotno od onoga što je zvaničan stav Srpske Pravoslavne Crkve a članove svoje stranke uverava da ima otvorenu podršku najuglednije srpske institucije?

Poruka  Mitropolita Amfilohija i skoro sveg verujućeg naroda je jasna: Vaša politika je prepoznata i od naroda i od Crkve,  tako da sigurno nećete dobiti podršku za „razgraničenje“ i predaju Kosova i Metohije, bez obzira na svu kampanju, medijske spinove i laži kojima se služite proteklih šest godina.


Kada ste potpisivanjem Briselskog sporazuma 2013 g.  uspeli da amortizujete nezadovoljstvo naroda na Kosovu i Metohije, koji se i tada lično uverio da su na Brnjaku i Jarinju prave granice i da se institucije Srbije polako gase na severu Kosova, danas to tako lako ne možete izvesti.


Nedavne izjave Ministra odbrane Vulina, predsednika Odbora za Kosovo i Metohiju Drecuna, narodnog poslanika Lazanskog i mnogih drugih političara, više ne mogu da se sakriju, jer ste svi dobili naređenje od  Vašeg „lažnog mesije“ i njegovih nalogodavaca sa zapada, da u sav glas trubite, da je razgraničenje KiM  „pobeda“ Srbije i politike sadašnjih vlastodržaca.


I Vi i Vaši prijatelji iz Vlade i SNS-a koji promovišu politiku razgraničenja su dokaz da su Vam sitne privilegije i funkcije koje imate, važnije i od Istine i od svetinja SPC na Kosovu i Metohiji, a  na kraju i od 25000 Srba koji žive  južno od Ibra kojih ste spremni da se odreknete a da ni ne trepnete, zarad  još četiri godine na vlasti.


Gospodine Đuriću, iako se družite sa sveštenstvom i monaštvom SPC, nažalost niste naučili osnovnu poruku hrišćanske vere da  „niko ne može dva gospodara služiti, ili će na jednoga mrziti, a drugoga ljubiti, ili će se jednoga držati a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i Mamonu“ (Mt 6,24).


Nažalost, tragedija je u tome što ni posle svih nedela koja je vaša SNS-ovska politika uradila u proteklih šest  godina po pitanju kosovske politike, i  dalje ne postoji niko iz vladajuće koalicije da ustane i javno kaže  da je protiv ovakve pogubne  politike,  koja vodi izdaji KiM.


Zato Vaša politika  gospodine Đuriću mora doživeti propast jer nije utemeljena na istinskom služenju narodu i državnim interesima!


Nadajući se gospodine Đuriću da ćete prestati da klevećete  najuglednijeg srpskog arhijereja dr Mitropolita Amfilohija Radovića (što Vam inače nije prvi put!), samo zato što jasno i glasno iznosi zvaničan i nepromenljiv stav SPC po pitanju Kosova i Metohije, želim Vam da se otreznite od  partijskog idolopoklonstva i okrenete služenju Istini, jer nas samo ona može osloboditi.

 


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.