Novosti

Ivan Kostić: Pokušaj revizije stradanja Srba u Jasenovcu

Ivan Kostić: Pokušaj revizije stradanja Srba u Jasenovcu

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, Ivan Kostić izrazio je zabrinutost povodom izjava hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović o ponovnom ispitivanju broja žrtava u Jasenovcu.

On ističe da se istina o Jasenovcu mora znati, ali da mu dosadašnje izjave Kolinde Grabar Kitarović daju za pravo da misli da je ovo još jedan pokušaj umanjivanja broja srpskih žrtava i ublažavanja zločina koje je NDH izvršila nad Srbima, Jevrejima i Romima.
„Kada neko, ko podržava upotrebu pokliča „za dom spremni“ i uz najviše državne počasti odlazi u Blajburg, govori o potrebi otkrivanja istine o Jasenovcu ne možete, a da se ne zapitate da li će taj neko pokušati da izokrene pravu istinu“ – rekao je Kostić.


On ističe da je predsednica Hrvatske i do sada umanjivala broj žrtava u Jasenovcu i pozvao državni vrh Hrvatske da napokon počne da na dostojanstven način obeležava stradanje Srba, Jevreja i Roma u ovom logoru i da što pre to uvede kao obaveznu istorijsku lekciju za učenike u Hrvatskoj.


 

Informativna služba Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.