Novosti

Ivan Kostić: Srbija da reaguje na crnogorski progon srpskih intelektualaca

Ivan Kostić: Srbija da reaguje na crnogorski progon srpskih intelektualaca

Uprava policije Crne Gore zabranila je ulazak u tu zemlju srpskim intelektualicma, a među njima je i naš pesnik Matija Bećković, koji je rođen u Crnoj Gori i koji godinama brani srpstvo i podseća Crnu Goru na ono što je nekad bila, srpska Sparta.

Ulazak je zabranjen i istoričaru Čedomiru Antiću, a takođe i pravniku Dejanu Miroviću.


Kao razlog naveli su da ovi intelektualci „ugrožavaju nacionalnu sigurnosti“.


Tražimo od Ministrastva spoljnih poslova da hitno reaguje na progon srpskih itelektualaca i preuzme sve neophodne mere kako bi se zaštitili ne samo akademici i intelektualci, već svi Srbi koji žive i deluju na teritoriji Crne Gore.


Ovo je samo još jedan u nizu napada antisrpke vlade Crne Gore, koje već godinama proganja Srbe  u Crnoj Gori i veštački stvara jednu naciju koja odstupa od svega za šta su se ponosni srpski Crnogorici vekovima borili.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.