Autorski tekstovi

Ivan Kostić: Suza Njegoševa za režim Mila Đukanovića

Ivan Kostić: Suza Njegoševa za režim Mila Đukanovića

Iako je policija privremeno odustala od rušenja kapele na teritoriji manastira Miholjska prevlaka, totalitarni režim Mila Đukanovića i Vlada Crne Gore ne prestaju da dele narod i stvaraju uslove za bratoubilačke sukobe

Kao i pre 47 godina kada je komunistička vlast rušila Njegoševu zavetnu Crkvu na Lovćenu, tako su se danas vlasti u Crnoj Gori okomile na kapelu na Ostrvu cvijeća, čija teritorija je tapija Mitropolije crnogorske već 800 godina, od kada je Sveti Sava baš na tom mestu osnovao Eparhiju zetsku.


Da li je moguće da je ova kapela baš najveći urbanističko-građevinski problem Vladi Crne Gore, kada znamo da je na samo par kilometara u bokokotorskom zaliva bez ikakve dozvole i protivpravno podignut restoran Milovih prijatelja? Međutim, vlasnici tog restorana su prijatelji Mila Đukanovića i za njih zakoni očigledno ne važe. Uostalom, na stotine objekata u Crnoj Gori su bespravno podignuti ali korupcija i protivzakonje DPS-a u Crnoj Gori je oduvek bilo i iznad Ustava i iznad svih zakona.


Treba podsetiti javnost da je i čuveni profesor arhitekture Ranko Radović iz Novog Sada, koji je u periodu od 2002. do 2003. godine bio ministar za urbani razvoj u Vladi Crne Gore, pobegao glavom bez obzira kada nije uspeo da zaustavi divlju gradnju Milovih kumova i partijskih drugova po ulicama Podgorice .


 

Ivan Kostić, narodni poslanik Dveri


Podeli vest:

Komentari (2)

  1. Goran

    Njegoš nije prijatelj režima i Milo Đukanovića!

  2. Milan

    Srpska vlada se ponasa kao da ne postoje Srbi u Montenegrinskoj drzavi.

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Ivan Kostić

Rođen 15.09.1975. godine u Vrbasu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Ekonomski fakultet u Subotici upisao 1994, zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 2002. godine. Postdiplomske-magistarske studije upisao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, smer Agroekonomija, 2003. godine, zvanje magistra poljoprivrednih nauka stekao 2014. godine. Od septembra 2002. do juna 2003. godine odslužio redovni vojni rok u Gornjem Milanovcu i Beogradu.

Svoj radni vek započeo 2003. godine u Pekarskoj industriji Trivit-Pek, gde je obavljao dužnost rukovodioca prodaje i nabavke. Godine 2006. zaposlio se u Industriji ulja Vital iz Vrbasa, gde je do 2008. godine radio na mestu menadžera prodaje. Od 2008. godine do danas bavi se privatnim poslom u svojoj firmi.

Od 1999. godine je predsednik Bratstva pravoslavne omladine Svetog Arhiđakona Stefana u Bačkom Petrovom Selu, koje je brojalo 500 članova.

Član Upravnog odbora Zadužbine oca Krunića u Bačkom Petrovom Selu.

Poklonik Groba Gospodnjeg u Jerusalimu 1997. i 2008. godine.

Član Srpsko-ruskog društva ROD iz Vrbasa i saradnik sa mnogim ruskim organizacijama.

Učestvovao je na Sverusijskom Forumu Seliger 2012. i 2014. godine gde je imao priliku da se upozna i razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Aktivno se bavio fudbalom do svoje 19. godine u FK Vrbas.

Oženjen sa Draganom, ima tri sina Konstantina, Georgija i Jovana.

Nije bio član ni jedne političke organizacije.


Angažovanje u Dverima

Od 2002. godine je aktivno uključen u rad ove organizacije. Učesnik svih Sabora srpske omladine od 2003, i svih većih aktivnosti (tribina, Porodičnih šetnji…) koje su organizovale Dveri.

Od početka političkog delovanja Dveri je aktivan. Bio je nosilac liste Pokreta Dveri na pokrajinskim izborima 2012. godine. Na republičkim izborima 2012. godine bio je na 14. mestu republičke liste kandidata za narodne poslanike. Na republičkim izborima 2014. godine bio je na 10. mestu.

Od početka delovanja Dveri na prostoru severne Srbije (Vojvodine) bio je koordinator za tu oblast.

U periodu 2013-2015. bio je član najvišeg organa Starešinstva.

Septembra 2015. godine izabran je za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predsednik je Saveta za saradnju sa Srbima u okruženju.