Autorski tekstovi

Ivan Kostić: Vučić i Đukanović najodgovorniji za tenzije između Srbije i Crne Gore

Ivan Kostić: Vučić i Đukanović najodgovorniji za tenzije između Srbije i Crne Gore

Zašto se Vučić i Đukanović zajedno ne prošetaju po Beogradu i Podgorici kao što su to radili sa drugim političarima iz regiona i na taj način pošalju narodu poruku da su odnosi između Srbije i Crne Gore zaista na najvišem nivou?

Sve ono što je vlast u Crnoj Gori uradila u proteklih 12 godina od sticanja nezavisnosti, išlo je protiv interesa države Srbije, a i srpskog naroda koji živi u Crnoj Gori. Priznavanje Kosova, ulazak u NATO, konstantno marginalizovanje 30% građana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, neprekidni pritisci prema Mitropoliji crnogorsko primorskoj , kao sastavnom delu SPC-a u Crnoj Gori...apsolutno daju pravo Srbima u regionu da Crnu Goru smatraju kao još jednu od država koje mogu da ugroze bezbednost Srbije u budućnosti.


Sa druge strane, Aleksandar Vučić za 6 godina svoje vladavine ni jednom nije otišao u zvaničnu posetu Crnoj Gori, a državne institucije Republike Srbije na čelu sa Skupštinom za ovaj period nisu donele ni jedan akt koji bi popravio stanje i položaj naših sunarodnika u Crnoj Gori. Afera „državni udar“, progon sveštenika SPC, zabrana ulaska u Crnu Goru srpskim intelektualcima su samo par primera kada ministarstva u Srbiji nisu reagovali ni jednom konkretnom merom da zaštite prava svojih sunarodnika.


I onda sa pravom postavljamo pitanje, koji su to merljivi rezultati politike vlasti u Srbiji i Crne Gori, koji daju za pravo Vučiću, Đukanoviću i ostalim visokim funkcionerima da u javnosti govore kako odnosi između Srbije i Crne Gore“nikada nisu bili bolji“?


Sa druge strane, provladini mediji i u Srbiji i u Crnoj Gori non-stop dolivaju ulje na vatru i podgrejavaju tenzije, kao da imaju želju da dođe do nekog sukoba, bilo na nekoj sportskoj manifestaciji, ekskurziji srednjoškolaca, letovanju i tako izazovu bratske sukobe, kojima bi se jedino radovali naši isitnski i vekovni suparnici na prostorima Balkana.


Vreme koje dolazi će donositi samo nove političke i verske turbulencije i regionalne netrpeljivosti, bez obzira što zapadni i SAD mentori naših političara imaju nameru da urede region, ali naravno po NATO standardima. To naravno nije realno i izvodljivo, jer narod ni u Srbiji, ni u Crnoj Gori, nema simpatije, prema germanofilskim ili anglosaksonskim vrednostima, niti je ikada može imati. Jedina perspektiva Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, jeste u nekoj budućoj konfederaciji.


Ako ovo sadašnji vlastodržci u Srbiji i Crnoj Gori ne shvate, a bojim se da su oni već podaleko otišli na putu političke propasti i okrenuli leđa narodu i nacionalnim interesima, njih veoma brzo očekuje odlazak sa vlasti i prepuštanje vođenja države nekoj novoj generaciji političara koji će uspostaviti istinski bratske političke odnose između Srbije i Crne Gore.

 


Ivan Kostić,

narodni poslanik

član Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

(foto: Beta)

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Ivan Kostić

Rođen 15.09.1975. godine u Vrbasu, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju. Ekonomski fakultet u Subotici upisao 1994, zvanje diplomiranog ekonomiste stekao 2002. godine. Postdiplomske-magistarske studije upisao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, smer Agroekonomija, 2003. godine, zvanje magistra poljoprivrednih nauka stekao 2014. godine. Od septembra 2002. do juna 2003. godine odslužio redovni vojni rok u Gornjem Milanovcu i Beogradu.

Svoj radni vek započeo 2003. godine u Pekarskoj industriji Trivit-Pek, gde je obavljao dužnost rukovodioca prodaje i nabavke. Godine 2006. zaposlio se u Industriji ulja Vital iz Vrbasa, gde je do 2008. godine radio na mestu menadžera prodaje. Od 2008. godine do danas bavi se privatnim poslom u svojoj firmi.

Od 1999. godine je predsednik Bratstva pravoslavne omladine Svetog Arhiđakona Stefana u Bačkom Petrovom Selu, koje je brojalo 500 članova.

Član Upravnog odbora Zadužbine oca Krunića u Bačkom Petrovom Selu.

Poklonik Groba Gospodnjeg u Jerusalimu 1997. i 2008. godine.

Član Srpsko-ruskog društva ROD iz Vrbasa i saradnik sa mnogim ruskim organizacijama.

Učestvovao je na Sverusijskom Forumu Seliger 2012. i 2014. godine gde je imao priliku da se upozna i razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Aktivno se bavio fudbalom do svoje 19. godine u FK Vrbas.

Oženjen sa Draganom, ima tri sina Konstantina, Georgija i Jovana.

Nije bio član ni jedne političke organizacije.


Angažovanje u Dverima

Od 2002. godine je aktivno uključen u rad ove organizacije. Učesnik svih Sabora srpske omladine od 2003, i svih većih aktivnosti (tribina, Porodičnih šetnji…) koje su organizovale Dveri.

Od početka političkog delovanja Dveri je aktivan. Bio je nosilac liste Pokreta Dveri na pokrajinskim izborima 2012. godine. Na republičkim izborima 2012. godine bio je na 14. mestu republičke liste kandidata za narodne poslanike. Na republičkim izborima 2014. godine bio je na 10. mestu.

Od početka delovanja Dveri na prostoru severne Srbije (Vojvodine) bio je koordinator za tu oblast.

U periodu 2013-2015. bio je član najvišeg organa Starešinstva.

Septembra 2015. godine izabran je za člana Predsedništva Srpskog pokreta Dveri i predsednik je Saveta za saradnju sa Srbima u okruženju.