Autorski tekstovi

Ivana Stojanović: Zašto nam treba promena na političkoj sceni

Ivana Stojanović: Zašto nam treba promena na političkoj sceni

Treba nam oganj koji će kao žiška u ognjištu zapaliti plamen nade i vere u sebe u svakom od nas, vere u Državu, u svoju pamet i sposobnost da ti znaš da vaspitavaš svoju decu, da ti znaš da proizvodiš plodove na svojoj zemlji...

Laž je otrov koji prži dušu.


Već duže vreme srpska duša je izložena tom otrovu koji preti da nas totalno porazi u zdravorazumskom razmišljanju i zaključivanju.


Prevareni i izigrani „sto“ puta u prošlom veku-evo i u ovom  smo se za kratko vreme već više puta razočarali.                                                                                                        


Nestajemo kao narod. Stojimo i tapkamo u mestu pod težinom  svih optužbi koje su nam navalili na vrat - od genocidnog naroda do nesposobnih lenština. Optužuju te oni njihovi i vređaju te i omalovažavaju ovi tvoji. Više ne znaš ni ko si, ni šta si, ni da li išta vrediš.


E upravo je to ono što me je privuklo Dverima: da znam ko sam, šta sam i da smem da kažem ono što mislim. Reč demokratija je danas prilično izlizana i zloupotrebljena , ali kada pomislim na Dveri pre bih upotrebila reči sabornost, poštovanje, dobronamernost i iskrenost kao preambulu, a kao programsku - rodoljublje izvornog oblika, nacionalizam - kao ljubav prema svojoj naciji, porodičnost - kao briga za porodicu kao osnovnu ćeliju društva , tradicija -očuvanje svih naših tradicionalnih i porodičnih vrednosti,  zahvaljujući kojima smo opstali.


Zašto sam podržala predlog da uđemo u Savez za promene?


Nisam mogla  da dopustim da svojim neznatnim doprinosom, glasom ZA makar ne pokušam  da sačuvam oganj od nadolazeće plime koja potapa sve pred sobom.


Nemam pravo na to! Zato sam podržala ulazak u Savez za Srbiju - da oganj, plamičak, nastavi da sija  i osvetljava put Srbiji.


Možda je trenutno nedovoljno jak, možda se njegov odsjaj nedovoljno vidi, ali on ipak sija i daje nadu, da će kao žiška u ognjištu zapaliti plamen nade i vere u sebe u svakom od nas, vere u Državu, u svoju pamet i sposobnost da ti znaš da vaspitavaš svoju decu, da ti znaš da proizvodiš plodove na svojoj zemlji, da ti znaš i možeš da upravljaš svojom Državom i firmom i da ti jesi potreban svojoj Državi jer su nju stvorili  tvoji pretci prolivajući krv za nju. Budućnost naše Srbije je u tom ognju koji se ne sme ugasiti - zbog Srbije, zbog naše dece!


Kosovo i Metohija, nacija, vera i pismo su četiri stuba našeg nacionalnog identita na kojima počiva Srbija. Bilo koji stub da izmakneš - nestajemo kao nacija i narod. Dveri su odlučile da podupru te temelje ne obazirući se na oluje, vetrove i grad koji će uslediti zbog toga. Srbija je iznad svega!


 

Ivana Stojanović

Član GO Srpskog Pokreta Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Ivana Stojanović