Novosti

Izborna volja građana Srbije mora da se poštuje

Izborna volja građana Srbije mora da se poštuje

Otvoreno pismo Srpskog pokreta Dveri građanima Srbije i Republičkoj izbornoj komisiji.

Poštovani građani Srbije, Poštovani članovi RIK-a, Godine 2012. godine bilo je izborne krađe. Dveri su tada prve reagovale na izbornu krađu, a kasnije su se toj borbi pridružili i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić. Na tom talasu narodnog nezadovoljstva kasnije su dobili priliku da promene bivšu vlast. Ta izborna krađa nije dobila svoj pravni epilog, iako su se i Vučić i Nikolić založili da će se sve izborne neregularnosti istražiti. Dveri su, nažalost po društveno-političku situaciju u Srbiji, silom prilika postale ekspert u otkrivanju izbornih prevara. Zato smo i sada ustali u odbranu poštovanja izborne volje građana. Vučić je na poslednjim izborima dobio ogroman broj glasova u, za nas i druge učesnike izbora, neravnopravnim medijskim uslovima. Ipak, nezadovoljan sa osvojenim mandatima, on pokušava da određene liste gurne ispod cenzusa kako bi se ti mandati prelili njemu.

Koalicija Dveri-DSS je na ovim izborima, shodno demokratskoj volji građana Srbije, dobila priliku da ima svoje predstavnike u Narodnoj skupštini. Pritisak Aleksandra Vučića na RIK je očigledan. Naprednjaci traže od članova RIK-a, koji su pravnici po struci, da statističkim proračunima i prihvatanjem i odbacivanjem određenih biračkih mesta, prekroje izbornu volju građana i da gurnu Dveri-DSS ispod cenzusa. Takvom postizbornom prevarom Vučić bi povećao broj poslaničkih mandata svojoj stranci. Dakle, neće se uzeti u obzir glasovi naroda, već će se u obzir uzeti većinska odluka RIK-a kojom gospodari Vučić. Po svim pristiglim podacima, a koje ćemo mi svakako proveriti, Dveri-DSS imaju dovoljan broj glasova za ulazak u Narodnu skupštinu. Molimo sve članove RIK-a da se ne igraju sa izbornom voljom građana, da se odupru pritiscima vladajućih struktura u Srbiji i da priznaju izborne rezultate. Podsećamo i predsednika RIK-a, koji je član SNS-a, da postupi po pravu i pravdi, i da prizna izbornu volju građana Srbije. Ukoliko se to ne desi, ukoliko RIK prekroji izbornu volju građana Srbije i pokuša da gurne našu listu ispod cenzusa da bi te mandate preuzeo SNS, Dveri-DSS će pozvati na proteste ne samo naše glasače, već sve ljude koji smatraju da se volja građana mora poštovati.

Ponavljamo, mi se ovde ne borimo za izborni cenzus liste Dveri-DSS, već se borimo za demokratiju, za pošovanje izborne volje građana Srbije. Glavna žrtva takve izborne krađe ne bi bili interesi koalicije Dveri-DSS, već biračka volja građana Srbije. Zato pozivamo sve koji su protiv prekrajanja izborne volje građana, kojima je stalo da Srbija bude demokratska zemlja, koji zahtevaju da se poštuje glas naroda, da se pridruže u borbi pritiv laži, prekrajanja izbornih rezultata i nameštaljki. Upozoravamo Aleksandra Vučića da najavom izborne krađe preuzima odgovornost za destabilizaciju zemlje. Ukoliko hoćemo da Srbija bude demokratska i civilizovana zemlja, moramo odbraniti izbornu volju građana Srbije!  

Srpski pokret Dveri

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.