Novosti

Jelena Vujanović: Predsedniče, ne uzimajte mlade kao alibi za izdaju

UNS Pres centar

Jelena Vujanović: Predsedniče, ne uzimajte mlade kao alibi za izdaju

Prošlo je 10 godina od nelegalnog proglašenja nezavisnosti Kosova. Može proći još 110 ali nacionalni interesi Srbije će biti isti. A od Vas zavisi koliko će se Srbija u ovom periodu udaljiti od zaštite svojih nacionalnih interesa.

Rekoste, predsedniče, da hoćete da rešite pitanje Kosova da ne biste potomcima i mladim generacijama ostavljali „taj teret“. Evo, u ime mladih Vas molim da nas ne koristite kao paravan za svoju nesposobnost ili za korake koje ste prinuđeni da preduzmete. Ostavite nam taj „teret“, a ja garantujem da ćemo mi biti dovoljno jaki da ga ponesemo na pravi način.


Jer mladi ljudi koje ja znam svaki dan vode svoje male borbe za ovu zemlju. Uče i rade da bi platili to školovanje, sviraju gusle u studentskim sobama da se ne zaboravi ono što su „od kuće doneli“, obilaze Kosovo i Metohiju i nose humanitarnu pomoć, grade i hrabre jedni druge. I što je najbitnije -misle svojom glavom, a ne Vašim medijima.


Rakić se u svojim pesmama žalio da su njihovoj generaciji govorili da su „nedostojni istorije naše“ i da im se „duše opasnosti plaše“. Izgleda da i Vi nas potcenjujete, ali istorija će oceniti ko je bio „nedostojan“ te iste istorije. Ja mislim da će to biti Vaša, a ne moja generacija.


 

Jelena Vujanović

Doktorant na Fakultetu političkih nauka

Omladina Srpskog pokreta Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.