Autorski tekstovi

Katarina Mihailović: Na kojoj planeti raste boljitak?

Katarina Mihailović: Na kojoj planeti raste boljitak?

Formiranje nove Vlade je u toku. Kažu – racionalizacija! Kažu i – boljitak. Kako to moćno zvuči u ustima promašenih reformista, još malo pa i da poverujemo. Ali kobajagi, da smo im poverovali... Da li bi ta „racionalna“ seča počela od vrha?

Samo mučni Đurđević, na primer, da primi jednu normalnu srpsku platu, ostalo bi za još deset plata. Razni pomoćnici ministara nahranili bi još po pet gladnih porodica, kada bi takođe primili NSP (u daljem testu, normalnu srpsku platu). I kao da ta NSP nije dovoljno dovoljna, kad u centar pažnje javnosti stiže novi „boljitak“: katastrofalni položaj zaposlenih, a naši radnici zbog stresa i straha sve više boluju. Uključiše se i psiholozi pa upozoravaju da dobar deo stanovništva radi mnogo i za male pare, što izaziva unutrašnje nezadovoljstvo koje narušava zdravlje. Žene opet, najviše.  

Radnici-Jure-protestovali-zbog-rada-2-maja  

Međutim, ko priča o zdravlju? To je danas u Srbiji najsuroviji pleonazam. Suvišno, pa dok traješ – traješ. Vlast ko vlast, obećava, ima iluzije, vizije, za narod kratkovide za sebe dalekovide. Investicije su nekom majka, nekom maćeha. Narod ih zove – uljezima. Strane firme dobijaju državne subvencije koje idu i do 20.000 evra po radnom mestu, od čega poslodavac može da finansira svoje radnike narednih pet-šest godina bez ikakvih dodatnih ulaganja. Ipak, naši radnici dobijaju minimalac. Predalek od NSP –a.  

strajk01_RAS_foto oliver bunic_1000x0  

Stranim gazdama je zajednički prioritet - jeftina radna snaga, iz čijih džepova se zapravo i finansiraju, što i jeste najveći apsurd ovog „boljitka“. Sva ta strana ulaganja i hvalospevi aktuelne vlasti su obična farsa kojom nemilosrdno mažu oči narodu, a najbolji dokaz za to je i "objektivna" procena guvernerke Tabaković : " I mi, kao i vi, živimo na istoj planeti i ne znam ko to ne oseća naš rast, reforme daju rezultate, stabilnost cena, manji fiskalni deficit, povećanje zaposlenosti, rast zarada..." Bla, bla, bla...

Ovaj boljitak ne prelazi 26.000 dinara mesečno! Ali, ako smo i mi i oni na istoj planeti, na kojoj planeti je NSP? Avaj, to je ona vizija o „boljitku“... Kako sve to jadno zvuči u ustima MMF – ovih poslušnika, još malo pa i da poverujemo. „Boljitak“ ante portas! Ne otvarajte!  

Katarina Mihailović Srpski pokret Dveri Ub  

planeta-boljitka-FB  

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Katarina Mihailović