Autorski tekstovi

Katarina Mihailović: Pokušaj uvođenja diktature u Ljigu

Katarina Mihailović: Pokušaj uvođenja diktature u Ljigu

Obaveštavamo građane da opštinska vlast koju predvodi SNS namerava da zavede diktaturu i potpuni medijski mrak u našoj opštini.

Za 14.06.2016. godine zakazana je druga sednica SO Ljig. Vladajuća koalicija predvođena SNS u Ljigu namerava da promeni poslovnik o radu SO Ljig tako što će za formiranje odborničkih klubova, umesto dosadašnjih 3, biti potrebno čak 5 odbornika! Taj uslov ispunjava samo SNS koja svoje minute za diskusiju uglavnom i ne koristi, jer im diskusija ne ide u prilog.

Sve ostale stranke, koje su osvojile 55% glasova, imaće samo 5 minuta po odborniku za diskusiju po tački dnevnog reda, čime se bitno uskraćuju prava i mogućnost odbornika da zastupaju interese građana. Vladajuća većina će na istoj sednici doneti odluku o zabrani organizovanja javnih protesta na svim značajnijim mestima u Ljigu. Pored toga, vlast u Ljigu ne omogućava prenose niti TV ili video snimke sednice SO Ljig pa su građani potpuno neinformisani šta se na sednicama dešava! Ne pozivaju se ni medijske kuće iz okolnih mesta, koje bi mogle da prate rad skupštine.  

Zašto sve ovo vlast sprema?

Razlog je što su opštinu doveli do potpune propasti, a budžet potpuno ispraznili. Sada moraju da ućutkaju opoziciju tako što će onemogućiti izveštavanje sa sednica SO Ljig, onemogućiti formiranje odborničkih klubova i zabraniti javne skupove kako gladan narod ne bi izašao na ulice. Opština Ljig je poslednjih godina postala sinonim za ekonomski krah i najniže zarade u Srbiji.

Sa druge strane, vlast se rasipnički ponaša trošeći skroman budžet u velikoj meri na sport, pse lutalice i službena vozila. Prošle godine su potrošili više novca na sport nego na poljoprivredu, ekonomski razvoj i razvoj turizma. Potrošili su više za pse lutalice nego za podsticanje rađanja, ekonomski razvoj, prostorno planiranje i ekologiju. Dva velika namenska kredita od po 20 miliona dinara za Dom kulture i kotlarnicu nenamenski su potrošili i sada to pokušavaju da sakriju od poreskih obveznika. Pozivamo građane opštine Ljig da nam se pridruže u borbi za javnost rada SO Ljig, uvid u trošenje narodnih para i sprečavanje dalje propasti naše opštine.  

U Ljigu, 13.06.2016. Opštinska organizacija Dveri u Ljigu

diktatura-u-ljigu-2016-FB

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Katarina Mihailović