Autorski tekstovi

Katarina Mihailović: Radno neradna subota ili kampanja kad joj vreme nije

Katarina Mihailović: Radno neradna subota ili kampanja kad joj vreme nije

SNS „hodočasnici“ nastavljaju svoja putešestvija, iako su na sva zvona objavili da obustavljaju kampanju dok traje vanredna situacija. Da ne prezaju ni od čega u svojoj predizbornoj alavosti, govore brojne lansirane neistine, bezobrazluci, prostakluci, a pogotovo kršenje elementarnih ljudskih prava i slobode.

fifi Naprednjački karavan, u subotu 11. marta, posetio je opštinu Ub i osnovnu školu „Milan Munjas“. To i ne bi bila neka vest da taj dolazak nije pripremljen i najavljen, kao da dolazi sam maršal. Đacima je dan radije saopšteno da u subotu dođu u školu, lepo se obuku, ako treba da se pripreme i da odrecituju nešto, a sve to jer dolaze „neke čike“ koje imaju puno para, pa će ih dati našoj školi, da se sredi krov i ostale potrepštine. Deca su sve to prenela roditeljima, a neki su i sami obavešteni. Te „čike“ su zapravo Vučić, kumašin Glišić, ovdašnji naprednjaci i partneri.

Čitava ova gužva planirana je, po već ustaljenom naprednjačkom modelu, radi ličnog i stranačkog promovisanja. I to u neradnu subotu, pred najmlađom publikom, roditeljima i odanim botovima. Mnoge škole su dobijale donacije, ali ih nisu overavale pred publikom, niti ih je premijer nadgledao. Čemu njegovo prisustvo ? Deci je verovatno trebalo da bude zanimljivo i edukativno, da isprate događaj potpisivanja ugovora između predsednika opštine i izvođača radova. Zanimljivo sigurno nije, vikendom odmaraju, ionako opterećeni reformama i u školstvu.  

DSCN2970

  Ipak, nekom je bilo zanimljivo da zloupotrebi neradnu školsku subotu i učenike. Valjda se podrazumeva da država vodi računa o školama, da ih održava, toga je bilo i biće. Ali zašto mešati decu u to? Zar mora pred publikom i kamerama? Znači li to da svaka politička stranka može da iznajmi decu radi neke prezentacije? Deca ne treba da budu deo poslovnih aktivnosti niti da se zahvaljuju što im neko popravlja školu. To je dužnost, a dužnost se podrazumeva i ne naglašava.

Na kraju krajeva, aplauzi idu posle rezultata. Možda i neka priredbica. Ovako, sve ostade u senci naprednjačkih autobusa. Ostali su ljuti roditelji, razočarani sugrađani, ravnodušna deca i odsustvo reakcije svih onih koji se bave pravima deteta. Naravno, sendviča ne manjka. Ni autobusa. Šta bi tek bilo da ne obustaviše kampanju...  

Katarina Mihailović Srpski pokret Dveri Ub

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.

Biografija : Katarina Mihailović