Српски Покрет Двери - Лого

Борко Пушкић

Потпредседник Двери, народни посланик и члан Одбора  НСРС за одбрану и унутрашње послове

Борко Пушкић

Потпредседник Српског покрета Двери

ОО Двери Пријепоље

Рођен је 24.11.1981.године у Пријепољу, Рашка област, надомак манастира Милешеве. Основну школу похађао је у родном Пријепољу, а средњу саобраћајну школу завршио у Ужицу. Школовање је наставио у Крагујевцу на Високој техничкој школи струковних студија Универзитета у Крагујевцу, на одсеку за друмски саобраћај са звањем струковног инжењера саобраћаја-специјалиста, а након тога уписује у Новом Саду и саобраћајни факултет где је стегао звање дипломираног инжењера саобраћаја.

Професионално искуство:

Од 2007. до 2008. године радио је у АМСС, у пословној јединици Пријепоља, на пословима предавача за теоријски део обуке кандидата за возаче. У току 2009. и 2010. године радио је у Аутоцентру – Ауто-школи „БИС” у Пријепољу, напословима предавача за теоријски део обуке кандидата за возаче, а током 2011. и 2012. радио у општинској управи у Пријепољу, на пословима инспектора за саобраћај и јавне путеве, Од 2013. године радио је у ЈП „Дирекција за изградњу” у Пријепољу, на пословима руковођењa и контролe сектора за санацију, а у току 2018. и у Прибоју у АМСС. У ауто школи БИС Пријепоље је запослен од 2016. године као предавач теоријског дела обуке кандидата за возаче.

Дуги низ година бавио се професионално фудбалом, поникао је у ФК „Полимље” из Пријепоља, а 1996. године заиграо је и за селекцију репрезентације Србије у пионирско-кадетскоим категоријама. Потом је играо за ФК „Слобода” из Ужица, као и за ФК „ГП Златибор” из Ужица, да би у периоду студентских дана заиграо за крагујевачког прволигаша ФК „Раднички”, у коме је окончао професионалну каријеру.

Служио је у Војсци Државне заједнице Србије и Црне Горе у Краљеву.

Од 2005. године организовао је низ трибина у градовима и општинама на простору Рашке области, гостовао на телевизијским и радио емисијама, на којима су се Двери представљале, присуствовао је саборима српске омладине, и наставио сарадњу кроз заједничке акције све до уласка Двери у политику, где је био један од иницијатора да се направи искорак у политичком деловању.

Један је од оснивача Српског покрета Двери. У Дверима је од 2004. године. Обављао више функција. Био је члан Руководства и члан изборног штаба у периоду 2011.-2012. године и кандидат за народног посланика на републичким изборима 2012. и 2014. године. Био је члан Управе Руководства, члан Прелазног већа 2015., а 2016. је изабран за председника ОО Српског покрета Двери у Пријепољу. У Српском покрету Двери је од 2015. вршио функцију председника Савета за саобраћај, инфракструктуру и грађевинарство, као и функцију координатора Савета за Србе у региону. У мандату 2016.-2020. био је одборник Двери у Скупштини општине Пријепоље. Председник је Извршног одбора, изабран на функцију први пут 2018., а други пут 2019. године .Члан Председништва и Главног одбора Двери.

Народни посланик је од 01. августа 2022. године и члан је Одбора НСРС за одбрану и унутрашње послове.

Ожењен, отац два детета.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: