Српски Покрет Двери - Лого

Драган Добрашиновић

Члан Председништва Српског покрета Двери

Драган Добрашиновић

Члан Председништва Српског покрета Двери

Драган Добрашиновић, српски књижевник, политичар и правник, рођен је 06. септембра 1969. године у Прокупљу, где и данас живи.

Одрастао је у селу Крушевица, где су његови родитељи, Вучета и Радунка, били запошљени као просветни радници. Основну школу и гимназију завршава у Прокупљу, након чега одлази на одслужење војног рока у Београд и Суботицу. Завршава Правни факултет у Београду, а потом три године ради у прокупачком Окружном суду. Крајем 2000. године оснива Топлички центар за демократију и људска права, који у наредне две деценије израста у најзначајнију антикорупцијску организацију у земљи. Од 2002. године активно ради на програмима из области јавних финансија и борбе против корупције. На Видовдан 2021. године са групом пријатеља и сарадника оснива политички покрет Усправна Србија, чији је председник.

Аутор је бројних предлога за унапређење прописа и политика у области јавних финансија и борбе против корупције. Приређивач је и уредник великог броја стручних публикација. Од 2011. до 2019. године био је уредник јединог антикорупцијског часописа у земљи – “Досије корупција”. Текстови у којима анализира политичка и друштвена збивања објављивани су, између осталог, на порталима Искра, Нова српска политичка мисао, Нови Стандард, Нација, у дневном листу Политика, недељнику НИН.

Аутор је збирке песама „Док је небо чекало човека“ и романа „Нагнута земља“. Србин, православне вере, ожењен, отац троје деце.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: