Српски Покрет Двери - Лого
Search

Проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери

Проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Српског покрета Двери

Председник Савета за социјалну политику, ГрО Двери Ниш

Др Тамара Миленковић-Керковић је рођена у Нишу 28. јануара 1965. године. Основне студије завршила је на Правном факултету Универзитета у Нишу, док је магистеријум и докторат одбранила на Правном факултету Универзитета у Београду. На Економском факултету Универзитета у Нишу ради од 1992. год. где је после свих сарадничких и наставничких звања 2014. год. изабрана у научно звање редовни професор за научну област Трговинско право. Ужа област интересовања и научног рада др Миленковић Керковић су уговори трговинског права, франшизинг, факторинг, банкарско право, заштита потрошача, женско предузетништво, медијација и право финансијских институција.

Има значајно међународно искуство са више пост-докторских и пројектних боравака на престижним институцијама у Италији (UNIDROIT), Француској, Мађарској, Пољској, Грчкој, Словенији и на Кипру. Аутор је шест уџбеника и монографија, и више од стотину научних радова. Аутор је одредаба за уговор о франшизингу и факторингу у Нацрту Грађанског законика Републике Србије, а у области франшизног пословања има значајно практично искуство у увозу страних и стварању домаћих франшизиних система (http://www.eknfak.ni.ac.rs/dl/CV/en/pdf/tamara.milenkovic-kerkovic.pdf)

Пре чланства у Српском покрету Двери никада није била члан политичке партије, а у Дверима је од септембра 2016. год. Обавља функцију председника ГрО Двери Ниш (од априла 2018. год.), члан је Главног одбора странке и председник Савета Двери за социјалну политику. Члан Председништва и потпредседник Двери.

Говори енглески и грчки језик. Живи и ради у Нишу и има двадесетједногодишњу кћерку Настасју.

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: