Novosti

Kontramitingom vlast deli Srbe na KiM

Tanjug / Dejan Simičević

Kontramitingom vlast deli Srbe na KiM

Nakon što je najavljen protest „1 od 5 miliona“ u Kosovskoj Mitrovici, Marko Đurić je požurio da organizuje kontramiting čime je pokazao da im je strah od gubitka vlasti važniji od borbe za srpske interese na KiM.

Ne samo da svojim izjavama direktor Kancelarije za KiM ugrožava bezbednost onih koji su organizovali protest 1 od 5 miliona u Kosovskoj Mitrovici već organizacijom kontramitinga deli Srbe na KiM na one podobne za Beograd i one nepodobne, što je nedopustivo.


Ono što posebno osuđujemo jeste to što su zaposleni u javnim ustanovama u opštinama na severu KiM prinuđeni da dođu na kontramiting i to im se podvodi pod radnu obavezu. Srbi sa KiM su već dovoljno izloženi svakodnevnom pritisku i nije normalno da pritisak trpe i od strane srpske vlasti.


 

Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.