Novosti

Kostić: Izložba u Ujedinjenim nacijama najveća pobeda srpske diplomatije u proteklih 70 godina

Kostić: Izložba u Ujedinjenim nacijama najveća pobeda srpske diplomatije u proteklih 70 godina

Izložba JASENOVAC PRAVO NA NEZABORAV je prvi korak u saznavanju celokupne istine o zločinima nad srpskim narodom u NDH koji moraju postati deo obrazovnog sistema svih svetskih univerziteta.

Činjenica da se hrvatska javnost toliko uznemirila oko izložbe u Njujorku, je jasan pokazatelj koliko je ova izložba značajna na međunarodnom planu, jer će naučni krugovi iz celog sveta napokon imati prilike da saznaju istinu o velikoj žrtvi našeg naroda u borbi protiv fašizma i antisemitizma.


Izložba JASENOVAC PRAVO NA NEZABORAV je rezultat sinergije naučnih krugova Srbije i Izraela, koji su želeli da sa istorijski utvrđenim činjenicama skrenu pažnju na problem  relativizacije neonacizma, koji i danas ponovo dobija nove oblike ne samo na Balkanu, nego i u mnogim državama savremene Evrope.


Takođe, ova izložba je dobila podršku od mnogih državnih institucija jer je u aprilu 2017.godine u organizaciji Odbora za dijasporu i Srbe u regionu bila predstavljena diplomatskim predstavnicima u Beogradu, našim parlamentarcima i celokupnoj srpskoj javnosti u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije.


Sada je neophodno da predstavnici srpskog rasejanja organizuju ovu izložbu u svim svetskim metropolama gde žive Srbi, jer je upravo ova izložba najbolji metod u prevenciji genocida koji opet može zadesiti svetsku civilizaciju.mr Ivan Kostić

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu

Skupštine Srbije


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.