Novosti

Kostić posetio Srbe u stradalnom Vukovaru

Kostić posetio Srbe u stradalnom Vukovaru

Srpski narod složan i odlično organizovan u zapadnom Sremu i Baranji, uprkos konstantnim pritiscima hrvatskih državnih institucija i nepoštovanjem Ustavom zagarantovanim pravima.


Narodni poslanik i predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić posetio je naše sunarodnike u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji.


Kostić se u Vukovaru susreo sa našim konzulom gospođom Natašom Kalezić, koja ga je upoznala sa položajem i pravima srpskog naroda u ovom delu Hrvatske.


U Zajedničkom veću opština, koje predstavlja srpsku nacionalnu zajednicu iz dve županije, upoznali su nas sa svojim radom i sa planovima na kulturno-obrazovnom planu, kao i željom za većom zastupljenošću njihovih radio i TV emisija u srpskim medijima.  Na ovom sastanku su bili prisutni svi predstavnici srpske zajednice na čelu sa doktorom Vojislavom Stanimirovićem osnivačem i sadašnjim predsednikom Samostalne demokratske srpske stranke, koji je u tri mandata bio zastupnik u hrvatskom Saboru.


Narodni poslanik Kostić je obišao i mesto Dalj gde je posetio rodnu kuću velikog srpskog naučnika Milutina Milankovića.


Uveče je u Srpskom kulturnom centru priređena i promocija poetske zbirke ISKRA, vrbaškog pesnika Borislava Gvozdenovića koji je rođen u Vukovaru i koji je izneo svoja sećanja iz detinjstva na rodni grad.


Veliku pomoć u organizaciji obilaska naših sunarodnika u zapadnom Sremu i Baranji dugujemo istoričaru gospodinu Srđanu Sekuliću, koji se nesebično potrudio da nas upozna sa svim značajnim mestima za srpski narod, koji je na ovim prostorima prisutan preko hiljadu godina.


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.