Novosti

Kostić u poseti kod patrijarha srpskog Irineja

Kostić u poseti kod patrijarha srpskog Irineja

Narodni poslanik Ivan Kostić je posetio Patrijarha srpskog Irineja, povodom Izložbe o Jasenovcu koja će se održati u petak 28. aprila u Skupštini Srbije

Ivan Kostić je predvodio delegaciju Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, koju su još sačinjavali narodni poslanik Miodrag Linta, zamenik predsednika Odbora i gospođa Jadranka Jovanović, poznata srpska umetnica koja je takođe član ovog Odbora.


 


Ivan Kostić je govorio o dosadašnjim aktivnostima Odbora, gde je istaknuto da se u mnogim zemljama regiona ne poštuju osnovna ljudska prava prema srpskoj zajednici. Takođe  je upoznao Patrijarha Irineja u vezi sa aktivnostima Odbora po pitanju teme Jasenovca i stradanja Srba u 20-om veku.


 


Patrijarh je blagoslovio rad Odbora i istakao da se mora nastaviti sa upoznavanjem domaće i međunarodne javnosti sa stradanjem Srba u 20-om veku i da tim radom vršimo prevenciju genocida, kako nam se neke stvari opet ne bi ponavljale u budućnosti.


Info služba Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.