Novosti

Leskovac: Formirana koalicija SZS

Leskovac: Formirana koalicija SZS

U Leskovcu je danas potpisan sporazum kojim je formirana koalicija „Savez za Srbiju“ u ovom gradu i najavljen dalji zajednički rad više opozicionih stranka.

Poverenica Pokreta levice Srbije za Leskovac Mirjana Perišić je podsetila na događaj od 2. septembra u Beogradu, kada su lideri deset različitih po programu političkih stranaka uspelo da nađe zajedničku nit vodilju uobličenih u 30 različitih, jako bitnih i suštinski značajnih tačaka za našu zemlju.


„Ako je 30 tačaka moglo da ujedini 10 političkih lidera koji ne samo da su bili politički suprotstavljeni, nego i u ličnim sukobima, onda je za nas današnji dan mnogo lakši. Mi smo predstavnici male sredine, međusobno se dobro znamo, poznajemo svoj kapacitet, svoj trud i dosadašnje nastupe i red je da i mi damo svoj doprinos novonastaloj političkoj situaciji u zemlji“, rekla je Perišić.
Poverenik za Leskovac Narodne stranke Jovica Stanković rekao je da je Leskovac dobio jaku i složnu organizaciju koja je spremna da pobedi aktuelnu vladajuću koaliciju na sledećim izborima. „Lokalni Savez za Srbiju u Leskovcu će najpre organizovati svoje organe i timove koji će činiti aktivisti i članovi stranaka koji su potpisnici ovog sporazuma. Nakon toga sledi predstavljanje programa i plana aktivnosti široj javnosti Leskovca i okoline, “ rekao je on.


Predsednik Gradskog odbora Dveri Igor Jovanović smatra da Leskovac više nije ona „čaršija koja na melčku stolicu sedi, ali gleda u golemo nebo“, kako se nekada govorilo u ovom gradu.
„Leskovac danas gleda u zemlju od srama i poniženja kojim je svakodnevno izložen. Stolička na koju sedimo je toliko rasklimana od težine interesa, sujeta, ali i nemoći da se bilo šta u ovom gradu pokrene napred“, smatra Jovanović.


„Kada pogledamo sve one tabele koje govore o kvalitetu života u Srbiji, vidimo da je Leskovac svuda pri dnu. Demografski pokazatelji govore da nas je sve manje i da smo sve stariji“, upozorio je on. Jovanović je posebno ukazao i na „blizinu Kosova i Metohije i činjenicu da albanski ekstremisti ne odustaju od ideje za velikoalbanskom državom do Niša“.
„Kada vidimo i šta se dešava ovih meseci sa Medveđom , koju neko pokušava da otrgne iz Jablaničkog okruga i priključi tzv. i nepostojećoj Preševskoj dolini, onda dobijamo jasniju sliku aktuelnog trenutka u kome se Leskovac trenutno nalazi“, rekao je Jovanović.


„Mi u ovom trenutku više nemamo ni vremena niti prava da se bavimo ideološkim i programskim prepucavanjima i razlikama. Mi moramo da krenemo jednim istim putem, putem koji je težak i gde nas očekuje teška ali časna borba za opstanak jednog grada i jednog naroda na ovim prostorima“ , dodao je on.
Potpredsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Miodrag Stanković rekao je da su se sve članice Saveza obavezale da deluju na principima vrednosti vladavine prava: „Između nas postoje razlike, ali ono što nas spaja su borbe za univerzalne ciljeve i principe. Tu je snaga saveza i jasna poruka građanima da smo spremni da sve svoje razlike stavimo po strani i da zajednički nastupamo, pošto smatramo da smo tako u mogućnosti da na najbolji mogući način utičemo na stvaranje jednog normalnog političkog i svakodnevnog života u Srbiji.


„Na ovoj konferenciji je upućen i poziv drugim opozicionim strankama, grupama građana i gradjanima pojedinačno da se priključe Savezu sa Srbiju u Leskovcu radi daljeg zajedničkog delovanja u okviru dogovorenih 30 tačaka programa. Uskoro se očekuje i tribina na kojoj će učestvovati i većina lidera stranaka koje čine SzS.


Među njima će svakako biti Dragan Đilas, Boško Obradović, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, rečeno je danas.


 

Izvor: Danas.rs


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.