Novosti

Licemerje bahate vlasti u Ljigu

Licemerje bahate vlasti u Ljigu

Ljig – Opštinski odbor Dveri iz Ljiga obratio se Opštinskom veću sa zahtevom za dobijanje prostorija na korišćenje. Zahtev im je odbijen uz tvrdnju da nema slobodnih kancelarija. Kao i obično, kada se lokalna ljiška vlast oglasi, nastaje sukob sa istinom, zakonom, interesima građana i zdravim razumom!

Foto: kolubarske.rs

Zahtev im je odbijen uz tvrdnju da nema slobodnih kancelarija. Tim povodom OO Dveri su izdale saopštenje, u kome se između ostalog kaže: Kao i obično, kada se lokalna ljiška vlast oglasi, nastaje sukob sa istinom, zakonom, interesima građana i zdravim razumom! Istina je da neke od prostorija, kojima raspolaže opština Ljig, godinama koriste stranke koje čine vladajuću garnituru u Ljigu, i to onako kako i vladaju, bahato i nedomaćinski, ostavljajući dugove iza sebe. Neplaćeni računi za komunalije mere se stotinama hiljada dinara, i naravno, za razliku od građana kojima se preti tužbama, pa čak i plenidbom imovine, političke stranke bez posledica godinama duguju silne pare! Na poslednjim izborima, neke od stranaka satelita lokalnih naprednjaka nisu prešle cenzus! Primera radi, tako je Tadićeva SDS, koju u Ljigu predvodi Mihailo Zečević, bivši predsednik SO Ljig voljom naroda ostala van skupštinskih klupa, ali i dalje koristi kancelariju kojom gazduje opština Ljig. Po kom osnovu?   diktatura-u-ljigu-2016-post   Pri tome, duguje veliki iznos za komunalije! Takođe, još pre poslednjih izbora su stranci Rasima Ljajića, koja tada nije imala odbornike (nabavila ih je kasnije), ekspresno dodeljene prostorije! Na osnovu čega? Poručujemo lokalnoj vlasti u Ljigu i njihovim satelitima: Pomenute prostorije nisu vaša očevina ni dedovina, već narodna imovina! Prema tome, naložite vašim drugarima koji nemaju odbornike da napuste kancelarije koje su nekada davno zauzeli, i omogućite Dverima, za koje je u opštini Ljig glasao veliki broj građana, i koje imaju dva odbornika, da za svoj rad koriste prostorije koje im sleduju. U Ljigu ima dosta slobodnih lokala, pa izvolite, iznajmite ih, vi koji više nemate odbornike u SO Ljig. Ionako ste doprineli njihovoj praznini. Lokalni „naprednjaci“moraju da shvate da ovakvim licemernim odlukama vređaju veliki broj građana opštine Ljig, koji je svoje poverenje ukazao Dverima. Zato ih pozivamo da što pre isprave svoju grešku i postupe po zahtevu OO Dveri Ljig.  

OO Dveri Ljig Izvor: Glas Zapadne Srbije

Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.