У крагујевачкој организацији Српског покрета Двери са забринутошћу покушавамо да схватимо да ли људи у градској власти једноставно одишу пуким аматаризмом и незнањем или гаје презир према природи и уопште свему што је лепо. Питамо се да ли је могуће да у време развијене грађевинске оперативе, информационих технологија и високо образованих кадрова, нико није пронашао паметније решење, па је у проширењу улице страдало чак 12 борова који су ту били од половине прошлог века?!

      Јасна је потреба повезивања Клинике за пулмологију са Хитном помоћи али није јасно зашто на том потезу у насељу Сушица, који је довољно простран, проширење улице није организовано на начин који би избегао сечу стабала која су превазилазила 15 метара висине. Ово је ненадокнадива штета, борови су били стари седамдесетак година и били су неформални заштитни знак овог дела града.

Као Дверјани смо шокирани незнањем и неодговорношћу, као Крагујевчани тужни, јер поправке у овом случају нема. Заиста смо забринути да ли ће ишта остати после ове криминалне власти у Крагујевцу. Један од наших приоритетних задатака када будемо преузели локалну власт биће озелењавање града и брига о заштити његових природних ресурса.

 

ГрО Двери Крагујевац