Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri Kraljevo: „Paradu je trebalo sprečiti“

Parade gej aktivista imaju jasan cilj – da podstaknu još veće demografsko urušavanje srpskog naroda i porodice kao institucije, poručili su danas u Kraljevu predstavnici Srpskog pokreta Dveri

Prema rečima, Zorana Čvorovića, odbornika Srpskog pokreta Dveri, ovakve parade su jedno od sredstava u nastavku rata, koji se neoružanim sredstvima, od 1999. godine, vodi protiv srpskog naroda, uz prećutno odobravanje vlasti.


– Propaganda homoseksualizma među Srbima ima jasan cilj, a to je da nas i ovako malobrojne — još više smanji i degradira. Svesni smo demografske katastrofe zbog smanjenja broja rođenih u odnosu na broj umrlih i odlaska mladih u inostranstvo. Njoj će parada homoseksualizma samo još više da doprinese. Trenutna vlast očigledno smatra da je u redu propagirati homoseksualizam, istopolne brakove, ali i sve ono što utiče da se ne stvaraju brakovi i porodice – kazao je Čvorović.


Prema njegovim rečima, sudstvo i javno tužilaštvo bili su dužni da spreče ovaj događaj zbog narušavanja  javnog morala  i scena koje vređaju tradicionalni moral većine stanovnika Srbije, bilo da su oni pravoslavne veroispovesti ili da ispovedaju druge religije.


– Da smo uređena pravna država, kao što nismo, javni tužilac je morao da zabrani ovu paradu, zato što prema Ustavu, pravo na slobodu okupljanja i izražavanje stavova, može da se ograniči u cilju zaštite javnog morala. Takođe, na uzoru na Rusku Federaciju, morali bismo da propagandu među maloletnim licima, uvrstimo kao krivično delo — ističe  Čvorović.


On smatra da u Srbiji postoje dvostruki aršini, kada su vrednosni sistem i pravosuđe u pitanju. U pravnoj državi, tvrdi Čvorović, ne mogu da važe jedni standardi za male, minorne zajednice, a drugi za većinsku populaciju.


– Apelacioni sud u Beogradu poništio je prvostepenu presudu za obljubu nad maloletnicom romske nacionalnosti, pozivajući se na to, da izvršilac, takođe Rom, nije bio svestan da je obljuba kažnjivo delo, iako nepoznavanje krivičnog prava ne lišava krivične odgovornosti. Apelacioni sud se pozvao na to da su u romskoj zajednici dozvoljeni polni odnosi među maloletnim osobama. Sa jedne strane, vrednosni sistem 95% stanovništva Srbije se ne štiti, već se dozvoljavaju promocije homoseksualizma, a sa druge strane Apelacioni sud uvažava običajni sistem jedne etničke zajednice, bez obzira što je takav običajni sistem duboko protivan krivičnim normama ove države – tvrdi Čvorović.


Branka Mićović, odbornica Srpskog pokreta Dveri, istakla je da je nedopustivo to što se deca i maloletna lica, koriste za propagandu homoseksualizma.


– Fotografije sa Parade srama na kojoj su prikazana deca, od deset – jedanaest godina, koja zajedno sa premijerkom, nose obeležja gej zastave, zloupotreba su dece. Osnovna namera ovog skupa nije promovisanje homoseksualnih prava, već da se unize ili ponize srpska vera, tradicija, kultura i porodica. Kao hrišćanka, vrlo sam razočarana što na ovakvo ponašanje, nema nikakve reakcije – kazala je Mićović.


Dragan Vesović, šef odborničke grupe Srpskog pokreta Dveri u Kraljevu, smatra da je kap koja je prelila čašu fotografija transparenta sa likom patrijarha Pavla, uz krajnje neprimerene poruke.


– Zašto Srpska pravoslavna crkva ćuti na ovakve provokacije? Podsetio bih kolege iz SNS-a, kako smo nekada u televizijskim emisijama, zajedno gostovali i ograđivali se od ovakvih manifestacija. Postavio bih i pitanje: ko je platio 50 policajaca koji su obezbeđivali paradu gej aktivista u Kraljevu? – pitao je Vesović.

 


Izvor: Krug.rs


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: