Нишка градска организација Српског покрета Двери сматра да је данашњим доласком у Ниш, који је једно од највећих жаришта вируса KOVID-19, да лично уручи пакет медицинске опреме Клиничком центру у Нишу, Александар Вучић, као потенцијални резервоар вируса угрозио здравље свих запослених, чланова Штаба за ванредне ситуације, новинара али и свих Нишлија и Нишлијки са којима је био у контакту.

    Два камиона медицинске опреме плаћена новцем свих грађана Србије била су хитно потребна Нишу који је центар пандемије вируса, али је опрема стајала у магацину само да би Александар Вучић пакет помоћи уручио лично, и тиме наставио своју промотивну кампању започету у Новом Пазару.

     Овим понашањем је Александар Вучић у службу сопствене предизборне кампање ставио здравље и животе свих Нишлија, прекршио здравствене прописе и одлуке Кризног штаба за сузбијање епидемије о обавезној изолацији услед болести члана најуже породице, а својим доласком у Ниш повредио је и члан 248. Кривичног законика којим је прописана казна затвора од три године за непоступање по здравственим прописима за време епидемије. 

     Док се Ниш припрема за најдужи полицијски час, док се број оболелих и преминулих Нишлија повећава, док  све већи број лекара и здравствених радника у Нишу на првој линији борбе са вирусом обољева и умире, док је за пензионере прописана најстрожа изолација а верницима ускраћено право на посету храмовима у време Васкршњих празника, председник Вучић је својим доласком у Ниш прекршио и кривично-правне и здравствене прописе и мере државе коју представља, али све норме човечности.

Српски покрет Двери позива Нишлије да ову посету Александра Вучића никада не забораве.

Тамара Миленковић Керковић, председник ГрО Двери Ниш

Фото: juznevesti.com