Српски Покрет Двери - Лого

Двери Суботица: Бакићева мелодрама у препуној сали М.З. Хајдуково

Обраћање градоначелника Стевана Бакића грађанима Хајдукова је у најмању руку безобзирно. Пре свега због времена које је издвојио да са грађанима поприча о безбедоносној ситуацији у Хајдукову и околини. Уводну реч је дао начелник МУП-а у Суботици Игор Велимировић, који је у сувопарном извештају представио активности МУП-а у претходном периоду. Вероватно је била намера да се у кратком временском интервалу сумирају утисци од задњег састанка са грађанима и да се похвале резултати акције МУП-а, како каже претраге 6800 хектара терена Суботичке шуме.

         Бакићево обраћање је на моменте изазивало осмех код грађана јер просто понављање мантре да ништа не може да се учини јер је то глобални проблем. Нису грађани задовољни акцијом МУП-а, јер су само пар сати после акције видели како такси возила довозе нове мигранте. Систем није успостављен, нема одговарајућих пунктова на путевима, нема безбедности. Видно узбуђен је био и Бакић, али и начелник МУП-а када им се пар малобројних грађана обратило. Указивали су на недостатак безбедности, али и на неке моменте који показују умешаност полиције, да она спроводи таксисте до шуме и обезбеђује пратњу.

Жеља да се поентира после акције МУП-а је пропала. Грађани Хајдукова су и даље огорчени, па су Бакићу доставили документ који је потписан од стране грађана Хајдукова. Траже да градоначелник Стеван Бакић уручи документ председнику Републике Србије Александру Вучићу, надајући се да ће он изнаћи решење око проблема безбедности грађана Хајдукова која је нарушена.

У садашњој ситуацији грађанима Хајдукова, али и Суботице, остаје само нада јер су сви државни органи који треба да брину о безбедности грађана Србије затајили. Сматрамо да није примерено да се више организују састанци са грађанима ако на тим састанцима ништа конкретно неће бити решено. Није прихватљиво да се, као на овом састанку, ограничи време грађанима који имају итетако велике и озбиљне проблеме. Свакако више драматизације и мелодраме од стране градоначелника није потребно.

Потребна су конкретна решења на обезбеђивању безбедности грађана!

ГрО Двери Суботица

*Извор фотографије: gradsubotica.co.rs

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: