Српски Покрет Двери - Лого
Search
Dveri u Prokuplju se spremaju za šetnju, podržavaju protest policajaca

Članove i simpatizere Dveri u Prokuplju je posetila narodni poslanik Marija Janjušević, koju su domaćini informisali o ključnim problemima i aktuelnim dešavanjima u lokalnoj sredini.

Marija Janjušević je informisana da je neposredno pred Novu godinu predsednik sindikata u Prokuplju svirepo pretučen od strane lokalnih SNS siledžija, da gradom praktično upravljaju dvojica finansijera Srpske napredne stranke i da su građani u strahu od njihove odmazde. Zbog šikaniranja u policiji, petog januara se nastavljaju  protesti policajaca u Prokuplju,  koji su mahom žrtve nezakonite preraspodele radnih mesta, tako da će neki putovati na svoje radno mesto i do 70km od svog doma. Marija Janjušević je izrazila javnu podršku ovim protestima u ime Srpskog pokreta Dveri.  


Pored policajaca, aktivnih članova sindikata, na udaru je i najvitalniji deo stanovništa – studenti. Deca rudara koji su nesrećno preminuli u rudarskom oknu RMK „Soko“ odnedavno više ne primaju stipendije koje su im isplaćivane posredstvom „Fonda 10.mart 1974.“ koji je kasnije preimenovan u fondaciju. Porodicama nesrećnih rudara najpre je uskraćena redovna pomoć u mrkom uglju, a sada su obustavljene i isplate. Molbe za pomoć, upućene poslanici SNS Dragani Kostić ostale su bez kakvog odgovora i oštećeni studenti će pravdu morati da traže na sudu.


Kuršumlija je prvo mesto na jugu na koje su se prelili protesti iz Beograda, a dalje širenje nezadovoljstva je logična i neminovna posledica katastrofalne vladavine SNS i Aleksandra Vučića. Izvesno je da će građani Prokuplja i okoline sa opozicijom izaći na ulice i pridružiti se nezadovoljnim građanima, koji već mesec dana mirnim protestnim šetnjama u Beogradu iskazuju bunt protiv terora SNS. Protesti se očekuju i u Nišu i širom Srbije.OO Dveri Prokuplje


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: