Српски Покрет Двери - Лого

Двери Војводина: После тајне посете Ане Брнабић Бачкој Паланци незадовољство грађана је још веће

Приликом доласка премијерке Републике Србије Ане Брнабић у Бачку Паланку, десио се један несвакидашњи инцидент. Наиме, премијерка није требала да се састане са председником Општине Браниславом Шушницом, јер је он својим понашањем сам себе искључио из општинске службе. За грађане општине, сасвим је сигурно да он више не фигурира као особа која је председник општине, а само је питање времена кад ће му то саопштити неко од надлежних.

Двери сматрају да је приликом свих ових дешавања требало да се захтева одржавање Скупштине општине Бачка Паланка, где би Шушница био смењен. Када већ то није учињено, остаје да то учини председник Покрајинске владе Игор Мировић или председник Владе Републике Србије у ороченом мандату Ана Брнабић. А можда ће то учинити главни координатор СНС за Војводину јер нам, на жалост, у држави све функционише онако како партијски функционери кажу, а не како би требало по слову закона и правди.

Најгоре од свега је то што је председник Републике Србије Александар Вучић, на питање новинара о одговорности руководства у Бачкој Паланци, изјавио да очекује да одговорни, уколико их има, сносе последице и да ће у складу са тим доносити даље кораке. Изгубљена су два живота, а по њему можда и нема одговорних!?

Није Ана Брнабић имала слуха за све родитеље из општине Бачка Паланка, а нема их изгледа ни Александар Вучић, јер се сваком од родитеља могла десити иста несрећа, попут оне која је погодила породицу преминулог младића. Саосећање са грађанима Бачке Паланке би Ана Брнабић најискреније показала тиме што би се обилазак општине обавио без садашњег, а ми кажемо бившег председника Општине.

Одговорност за несрећу је на свима, од председника Општине и начелника локалног Штаба за ванредне ситуације, до запослених у Електродистрибуцији, који се нису снашли током и након протеклих олуја. Одговорна је и Влада Србије јер није обучила градска и општинска руководства, кроз Сектор за ванредне ситуације, начином како треба да се носе са проблемима када се десе неке елементарне непогоде, као што је она која је задесила Бачку Паланку.

Ана Брнабић, осим што је исказала спремност Владе Србије да помогне материјално, ништа спектакуларно и добро није донела грађанима Бачке Паланке. Произвела је још веће незадовољство грађана, јер није исказала оштар и јасан став о одговорности председника Општине, већ је то упаковала у једну политичку флоскулу. Али то не чуди, када се види став Александра Вучића, којем је изгледа одговорност функционера СНС упитна.

Захтеве које су уручили мештани Бачке Паланке Српски покрет Двери подржавају у потпуности. Као што се залажемо за то да се сазна потпуна истина о страдањима деце у Београду, када су изгубљени многи млади животи, исто тако желимо да грађани Бачке Паланке сазнају пуну истину о томе ко је одговоран и да се одговорни процесуирају.

Покрајински одбор Двери за Војводину

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: