„Запостављање струке и стручности у 21. веку води директно у катастрофу. Ако би се у Горњем Милановцу још четири године запостављала струка, то би довело до таквих последица од којих би се општина Горњи Милановац тешко могла опоравити, каже се у саопштењу ОО Двери у Горњем Милановцу.

     Постоји више разлога због чега је ова и оваква власт у Горњем Милановцу неодржива, поготову на дуже стазе. Први је тај што су победу на изборима постигли максималном злоупотребом функција, лажним сакривањем иза имена председника Републике, уценама запослених у Општини и у јавним предузећима, коришћењем народних пара у политичке сврхе и наравно, највероватнијом крађом гласова како је то у целој Србији – кажу милановачки дверјани.

     Они наводе да је „други важан разлог због чега је ова власт немогућа тај да она апсолутно не зна шта ће да ради са овим градом и Општином у целини“.

     Они једноставно немају никакву стратегију развоја и непрекидно понављају једне исте ствари од приступне саобраћајнице, преко индустријске зоне до дворца у Такову. Сва остала њихова активност у протекле четири године своди се на довршавање онога што је започела претходна власт и на текуће одржавање постојеће инфраструктуре. Никада у својој историји од оснивања града Милановац за четири године није мање напредовао и није био дезоријентисанији. Некадашње „привредно чудо“ које је привлачило људе из целе Југославије, постало је место из кога многи, а поготову млади, желе да оду – стоји се у саопштењу ОО Двери.

     Они кажу да запостављање струке и стручности у 21. веку води директно у катастрофу.

     Ако би се у Горњем Милановцу још четири године запостављала струка, то би довело до таквих последица од којих би се општина Горњи Милановац тешко могла опоравити. Видимо да су нам нека важна предузећа у кризи, да млади одлазе главом без обзира. Корона је велики тест који нам је показао да ми нисмо изоловано острво и да није довољно само крпити улице, кречити и реновирати неке установе. Морамо се припремати за кризне ситуације којих ће сигурно бити у будућности, а пре свега за извесну економску кризу на коју, по свему судећи, нећемо дуго чекати. Морају се стварати услови за развој и примену нових технологија, радити на перманентном образовању свих чланова друштва, подстицати креативност и предузимљивост свих који могу да допринесу развоју наше општине – истиче се у саопштењу.

Дверјани сматрају да је за то „потребна стратегија, коју не могу да осмисле и спроведу нестручни људи.“

      Несхватљиво је да постављањем недовољно образованих и неискусних људи на одговорне позиције неко може да очекује напредак и бољитак. Нестручност, незнање, неспособност и недостатак искуства не могу се надокнадити и оправдати некаквом политиком. Потребни су нам више него икада конкретни резултати, а не политика. Уосталом, шта је то политика, од ње се не живи – наводе Двери.

     Они кажу да је суштина онога за шта се залажу Двери нормална и демократска Србија.

     Посебан акценат стављамо на нормалност. Нормалност за нас су слободни и поштени избори, изградња институција, слободни и независни медији, лустрација, борба за очување КиМ у саставу Србије, одбрана српског народа Цркве и светиња у Црној Гори, борба против корупције која код нас већ постаје ендемска болест. Такође, нормалност подразумева да свако ради свој посао за који је стручан и да одговара за резултате свога рада – кажу дверјани.

     Они су се осврнули и на рад Општинског штаба за ванредне ситуације

     Какви су резултати мера које је Кризни штаб, или можда Штаб за ванредне ситуације, донео на својој електронској седници 16. јула? То су у ствари биле мало боље прецизиране мере које је претходног дана препоручио републички Кризни штаб. У протеклих 11 дана спровођења тих мера број оболелих повећао се скоро дупло, са 44 на 78. Какво је поверење у све кризне штабове и каква је улога те институције мимо система, стручна односно саветодавна или руководећа – кажу у Дверима.

     Они питају да ли у Милановцу одлуке доноси Кризни штаб или Штаб за ванредне ситуације?

     Ако је то Штаб за ванредне ситуације, онда би нормално било да је улога Кризног штаба саветодавна. Самим тим намеће се питање зашто у њему нема епидемиолога, инфектолога, нити било кога ко има искуства у борби против епидемија и сличних пошасти? Не желећи да потценимо знање и стручност директора Дома здравља и Опште болнице, уверени смо да у овим установама постоје искусни лекари који се могу успешно укључити у рад кризног штаба.
     На челу тог кризног штаба је председник општине који је и командант штаба за ванредне ситуације, па испада да он самом себи препоручује мере које треба да предузме – стоји у саопштењу које потписује медијски тим ОО Двери Горњи Милановац.

Извор: гминфо.рс