Novosti

Loznica: Građani protestovali zbog ugrožene bezbednosti i politike prema ilegalnim migrantima

Loznica: Građani protestovali zbog ugrožene bezbednosti i politike prema ilegalnim migrantima

U petak 21. septembra u Loznici ispred Vukovog doma održan je građanski protest na kom su građani Loznice, izrazili svoje protivljenje politici koju sprovodi Gradska uprava u Loznici, a tiče se odnosa prema ilegalnim migrantima, koji sve češće ugrožavaju bezbednost naših građana.

Na skupu su govorili okupljeni građani, kao i zdravstveni radnici, koji su dodatno pojasnili situaciju sa aspekta zdravstvene bezbednosti, koja je takođe ugrožena. Posebna pažnja je takođe skrenuta na sve češće i u velikom broju okupljanje krajnje sumnjivih lica u blizini objekata koja snabdevaju građane pijaćom vodom, jer su objekti apsolutno neobezbeđeni i bez ikakvog nadzora.


Na pomen skrnavljenja našeg gradskog groblja, prisutni su zaista burno reagovali, jer sve neopisivo podseća na “ kosovski scenario”. Na kraju skupa prisutni, kojih je bilo oko 200 stotine, su se jednoglasno složili da se sa svim ovim zahtevima jasno zatraži zaštita od nadležnih institucija kao i Gradonačelnika Vidoja Petrovića .


Zahteve u pisanoj formi možete pročitati u nastavku teksta:


Zahtevi  sa  skupa građana ispred vukovog doma kulture upućeni gradonačelniku Vidoju Petroviću i načelniku policijske stanice u Loznici Radenku Petroviću 


1. Da se pod fizički nadzor 24 sata  svakog dana  stave izvori vode u banji koviljači, sve dok postoji potencijana opasnost od stranih lica koja se nekontrolisano i bez ikakvih papira kreću kroz teritoriju grada loznice  


2. Da se pod fizički nadzor 24 sata svakog dana stave lokacije u nekadašnjoj hemiskoj industriji viskoza  u kojima se nalazi cs2 (ugljen-disulfid)


3. Da se garantuje i obezbedi svim  građanima na području grada loznice lična i imovinska bezbednost.


4. Da se pojača sanitarni i preventivno zdravstveni nadzor na lokacijima gde borave ilegalni migranti.


5.da se uključi komunalna policija grada loznice u punom kapacitetu 24 sata dnevno na obezbeđenju komunalnog i svakog drugog reda na području grada loznice.


6. Da se pojača nadzor i kontrola nad kretanjem i zaustavljanjem ilegalnih migranata koji prolaze i borave na teritoriji grada loznice. 


Ukoliko građani Loznice u najkraćem roku ne osete i vide na delu reakciju lokalne samouprave i predstavnika državne vlasti  na otklanjanju i saniranju navedenih problema ponovo ćemo se okupiti u još većem broju.

 


Slaviša Miletić Član predsedništva Dveri


Podeli vest:

Napomena:

Коментари који у свом садржају буду имали говор мржње, вређање, непристојне речи, клевету, као и расну, националну или верску мржњу и нетрпељивост неће бити објављени на нашем сајту.
Уредник сајта има право избора коментара који ће бити објављени.

Ostavite komentar

Vaš komentar je uspešno poslat. Nakon pregleda administratora vaš komentar će biti odobren ukoliko je u skladu sa pravilnikom.